|
Tämän
vuoden euroviisujen tuoksinassa koeteltiin monen ihmisen
avarakatseisuutta. Tästä kehityksestä keskustellessamme kerroin omana
mielipiteenäni: ”En ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin.”
Mutta
jouduinhan tosi kiperään paikkaan, kun Itävallan edustajan esiintyessä
lähipiiriini kuuluva 4-vuotias tyttö kysyi minulta silmät ympyrskäisenä:
”Oskari-pappa. Miksi tolla tätillä on parta?” Koetin selvittää kullannupulle
niin ymmärrettävästi kuin suinkin osasin: ”Katsos tämä täti, tai oikeastaan
setä, on fyysisesti setä, mutta henkisesti hän
tuntee olevansa täti. Tällaista tätiä, joka ei ole setä eikä oikeastaan
tätikään, sanotaan transvestiitiksi.”
Näin,
ettei selvitykseni mennyt oikein hyvin perille. Avasin läppärini ja googlasin.
Luin sieltä tekstiä, joka on varmasti faktaa:
”Sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin mm. pukeutumalla ja
meikkaamalla tälle sukupuolelle tunnusomaisesti ja muuttamalla elekieltä sen
mukaiseksi. Vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutumisesta ja seksuaalisen
mielihyvän saamisesta kutsutaan transvestiseksi fetisimiksi.” Tyttö kuunteli pää vinossa ja oli hetken hiljaa.
Lausui sitten iloisesti: ”Niin mä vähä ajattelinki” ja lähti leikkimään.
|
|
|
|
Minulla
on ensi viikolla juhlapäivä. Täytän 71 vuotta. Tällä viikolla täytin 112
kg. Eli se on yhtä juhlaa. Vanhuuden höperänä hinnoittelin ONNELLISEN MIEHEN TARINOITA
osan 1 alkuperäishinnan 25:- sijaan vain 15:- joka sisältää
vielä lähetyskulut. Tilaa äkkiä, ennen kuin huomaan höperyyteni ja
peruutan tarjoukseni. Klikkaa www.oskarionnellinen.fi
Ainutlaatuinen
takuu: Jollei naurata, saat palauttaa kirjan ( rahoista en lupaa mitään).
|
|
|
400 g jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl vettä
1 muna
1 sipuli
2 tl sinappia
2 etikkakurkkua
0,5 tl valkopippuria
Merisuolaa Keittämiseen 0,5 l lihalientä
Kastikkeeseen: 3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tomaattisosetta tai ketsuppia 2 etikkakurkkua
Sekoita vesi ja kerma. Turvota korppujauhot nesteessä. Lisää muut taikinan
aineet ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
Pyöritä pieniä pylleröitä ja keitä ne useammassa erässä lihalimessä kypsäksi
5-10 minuuttia. Siivilöi keitinliemi ja tee vehnäjauhoista ja
vedestä liru. Suurusta keitinliemi sillä ja lisää ketsuppi ja etikkakurkku.
Siinä kastike pyöryköille. Sopii keitinperunoiden kanssa kuin nenä nenää
vasten. Takaan, että penskat syö ainakin yhdeksän!
|
|
Resepti tulostettavassa muodossa. |
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet:
oskari@herrankukkaro.fiLisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti