Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


KAKSI KALAJUTTUA

Rapalan uistinten tarina alkoi kaarnan veistelystä ja nykyisin ne ovat tunnettuja maailmalla jopa kalojen keskuudessa.

Äitihauki ja poikahauki loikoilivat päivänpaisteisessa rantakaislikossa sulattelemassa ahvenateriaa.

Äkkiä kuului molskahdus ja loiskahdus. Poikahauki säikähti ja vaikka oli mykkä kuin kala, hän hädissään kysyi äitihauelta, mikä se oli. Äitihauki vastasi: "Se oli varmaan se Rapalan nainen, jonka matkaan isäsi lähti eilen.”

Toinen kalatarina on isäni kertoma. En sitä silloin pikkupoikana ymmärtänyt. Tätä haukijuttua kirjoittaessani tämäkin tarina muistui mieleeni. Luulenpa, että nyt jo ymmärrän.

Mitä sanoi tyttöahven poika-ahvenelle, kun myöhästyi treffeiltä? "Anteeksi, että olen myöhässä. Jäin matkalla jälleen suustani kiinni."


56 (800 x 517)

 
TOISENLAINEN JOULUSAUNA
 
Aito ja oikea joulusauna nyt myös yksityisille Naantalin Herrankukkarossa la 13.12 klo 12-18 Tutustuminen vanhaan kalatorpparikylään, savusaunominen ja kaislikkokylpylän lämpimät hellimiset.

Saaristolainen joulupöytä – toisenlaista villi-ja luontoruokaa perinteen mukaan.Lisätietoja: www.herrankukkaro.fi Varaukset: täältä.

Tule, kaksin, perheen kanssa tai joukolla. Parasta Joulua.

 

 
55 (800 x 430)
 
 
KALAA SUOLAPEDILLÄ
ja tyrnikastikkeella
 

Puhdas kalan filee
Karkeaa merisuolaa 500 g

Kermaviiliä purkki
Tyrnimehua 3 rkl
Hunajaa 2 rkl
Tillisilppua reilusti

Ripottele paljaalle uuninpellille kerros karkeaa merisuolaa. Aseta ruodoton kalan filee tai kalan fileet nahkapuoli ylöspäin suolapedin päälle. Tee se vasta, kun uuni on kuuma. Vähän yli 200 astetta. Kuumassa uunissa suola ei imeenny kalaan, kuten normaalisti. Noin 30 minuuttia (riippuen fileen paksuudesta) ja ota pelti pois uunista. Pyyhi suola pois fileestä ja poista nahka.

Sekoita kastike kermaviilistä, tyrnimehusta, hunajasta ja tillisilpusta.

Kala on valmiina nautittavaksi kastikkeen ja keitettyjen kuoriperunoiden kera.



 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi


Lisätietoa: www.herrankukkaro.fi.

Kommentit