|
Rapalan uistinten tarina alkoi kaarnan veistelystä ja
nykyisin ne ovat tunnettuja maailmalla jopa kalojen keskuudessa.
Äitihauki
ja poikahauki loikoilivat päivänpaisteisessa rantakaislikossa sulattelemassa
ahvenateriaa.
Äkkiä
kuului molskahdus ja loiskahdus. Poikahauki säikähti ja vaikka oli mykkä kuin
kala, hän hädissään kysyi äitihauelta, mikä se oli. Äitihauki vastasi: "Se
oli varmaan se Rapalan nainen, jonka matkaan isäsi lähti eilen.”
Toinen
kalatarina on isäni kertoma. En sitä silloin pikkupoikana ymmärtänyt. Tätä
haukijuttua kirjoittaessani tämäkin tarina muistui mieleeni. Luulenpa,
että nyt jo ymmärrän.
Mitä sanoi
tyttöahven poika-ahvenelle, kun myöhästyi treffeiltä?
"Anteeksi,
että olen myöhässä. Jäin matkalla jälleen suustani kiinni."
|
|
|
|
|
|
Aito ja oikea joulusauna nyt
myös yksityisille Naantalin Herrankukkarossa la 13.12 klo 12-18
Tutustuminen vanhaan
kalatorpparikylään, savusaunominen ja kaislikkokylpylän lämpimät hellimiset.
Saaristolainen joulupöytä –
toisenlaista villi-ja luontoruokaa perinteen mukaan.Lisätietoja: www.herrankukkaro.fi
Varaukset: täältä.
Tule, kaksin, perheen kanssa
tai joukolla. Parasta Joulua.
|
|
|
|
|
|
|
Puhdas kalan filee
Karkeaa merisuolaa 500 g
Kermaviiliä purkki
Tyrnimehua 3 rkl
Hunajaa 2 rkl
Tillisilppua reilusti
Ripottele paljaalle uuninpellille
kerros karkeaa merisuolaa. Aseta ruodoton kalan filee tai kalan fileet
nahkapuoli ylöspäin suolapedin päälle. Tee se vasta, kun uuni on kuuma. Vähän
yli 200 astetta. Kuumassa uunissa suola ei imeenny kalaan, kuten normaalisti. Noin 30 minuuttia (riippuen fileen
paksuudesta) ja ota pelti pois uunista. Pyyhi suola pois fileestä ja poista
nahka.
Sekoita kastike
kermaviilistä, tyrnimehusta, hunajasta ja tillisilpusta.
Kala on valmiina nautittavaksi kastikkeen
ja keitettyjen kuoriperunoiden kera.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi
Lisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti