|
Minulla on mielenkiintoisia, hyviä ystäviä vuosien, jopa
vuosikymmenten takaa. Yksi heistä on ikinuori LASSE LIEMOLA. Hän voitti
ensimmäisen rock-kisansa jo 50-luvulla. Häntä kutsuttiin myös teinitähdeksi.
Hän teki elokuvia, esiintyi televisiossa jo sen alkuajoista lähtien ja hänen
levyjään myytiin kuin häkää. ”Anna pois, mun kitarain”, ”Diivaillen” ja
niin edelleen.
Aktiiviuransa jälkeen hänestä tuli yrittäjä. Hänen tekemänsä
venäläiset suolakurkut olivat maan kuuluja. Vihannestukku toimi vuosikymmeniä,
ja Lassen poika jatkaa nyt isänsä uraa. Mutta isä ei ole vauhtiaan vähentänyt.
Neljännes vuosisata sitten hän ohjasi Helsingin satamalautakunnan jäsenenä
höyrylaiva Ukkopekalle kolmen viikon vierailupaikan Lybeckin laiturissa.
Politiikassa hän on vieläkin ja vetää suosittua ”Stadin kundit” -yhdistystä.
Eikä tässä vielä kaikki: hanurinsa kanssa hän viettää väliaikoja
esimerkiksi vanhustentaloissa laulattamassa ja naurattamassa asukkeja.
Tallinnan olympialaisten aikana veneemme lilluivat naapureina
Piritan Satamassa. Yhteistyömme syveni muun muassa yhteislaulutilaisuuksien
järjestämiseen Aurajokirannassa, Vaakahuoneen paviljongilla. Suven päättäjäiset
ovat saaneet arvoisensa ohjelman. Ja meillä on ollut hauskaa. Olemme kertoneet
toisistamme vitsejä ja sitten taas laulaneet.
Viime suven elokuun lopun
tilaisuudessa hän kertoi yleisölle täyttävänsä samalla viikolla vielä hulppeat
75 vuotta. Ja kansa taputti. Mies on niin ”baby face”, lapsenkasvoinen kuin
olla ja voi, ja siitä hän on ylpeä. Lasse kertoi kyllä hauskan tositarinan,
joka oli palauttanut hänet maan pinnalle. Helsingin Maestro-ravintolassa
pidetään pääkaupungissa harvinaisia yleisiä tansseja. Lasse laittautui paikalle
ja lähti hakemaan hieman itseään nuorempaa ladya tanssimaan. Tämä
kieltäytyi, ja Lasse kääntyi nolona tulosuuntaan. Mennessään hän kuuli,
kuinka tämä tanssista kieltäytynyt tokaisi ystävättärelleen: ”Aivan selvää
arkkukamaa.”
|
|
|
|
|
|
Neljälle
800
g puhdasta kalan fileetä
2
omenaa puhdistettuna ja lohkottuna
500
g palsternakkaa halkaistuna
200
g sipulia kuorittuna ja lohkottuna
3
rkl rypsiöljyä
2
rkl valkoviinietikkaa
3
rkl hunajaa
Merisuolaa
ja pippuria
Leikkaa
kalat tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi ja pyöritä ne suola/pippuriseoksessa.
Anna vetäytyä. Siirrä omena-, sipuli- ja palsternakkapalat uunivuokaan.
Sekoita.
Tee öljystä, etikasta ja hunajasta sekoittamalla kastike, ja kaada ne
vuoassa olijoiden päälle. Lisää vuoan pohjalle vettä puoli kahvikupillista.
Uuniin 200 astetta 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja nosta kasvikset ja lisää
valmiiksi paloitellut ja suolatut kalan palat niiden alle. Vuoka takaisin
uuniin ja lisäkypsennys n.10 minuuttia. Valele 2-3 kertaa paiston aikana nestettä
komistuksen päälle.
Nautitaan keitettyjen perunoiden tai keitetyn riisin
kanssa.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi
Lisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti