|
Meillä Herrankukkaron
vieraista yli kolmannes on ulkomaalaisia. Monet hyvin eksoottisista maista.
Sellaisena he pitävät meidänkin maatamme. Me järjestämme halukkaille erilaisia
luontoretkiä. Muistan, kuinka kerran eräs
intialainen journalisti oli kovin kiinnostunut luontomme eläväisistä.
Käärmeiden maan asukkaan juttu luisui sitten näihin matelijoihin.
”Onko teillä täällä Suomessa
paljonkin myrkyllisiä käärmeitä?”
Meillä on tilanne todella
hyvä siinä suhteessa, että meillä on vain yksi myrkyllinen käärme. Kyykäärme.”
” Onpahan hyvä juttu. Miksi
muuten ette tapa sitä sitten?”
|
|
|
|
ERIKOISTARJOUS PERJANTAIRSEPTILÄISILLE JA HEIDÄN YSTÄVILLEEN:
15.6 mennessä
varauksen tehneet lukijani saavat Höyrylaiva
Ukkopekalle Turku-Naantali-Turku reitille lapset ilmaiseksi vanhempien mukana.
Koko kesän 2015. Varaa risteily puh. 02 5153300
tai myyntipalvelu@ukkopekka.fi
SALASANA: ” Perjantairesepti.”
Lisätietoja ja aikataulut: www.ukkopekka.fi
Katso myös omasta tv-kanavastamme Ukkopekan reitti alle kahdessa minuutissa Turusta
Naantaliin. www.herrankukkaro.tv
|
|
|
|
|
|
|
Sekoita kesän herkkusoosit maukkaista mausteisista ja
tuoreista pihayrteistä.
Morttelissa voi kätevästi hienontaa isotkin pippurit
kyytipoikineen rapsakaksi mausteseokseksi. Limetin mehu ja valkosipuli antavat lisää makua moneen marinadiin. Jogurtista
tai ruokaöljystä saa oivallisen pohjan marinadeille. Laita
marinoituna jääkaappiin esim. muovipussissa vähintään kahdeksi tunniksi ja anna sen jälkeen lämmetä huoneen
lämpöiseksi ennen valmistusta.
Sitruunamarinadi:
Sopii kanalle, kasviksille ja vaalealle kalalle.
1,5 dl öljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
nippu tuoretta oreganoa
1 tl merisuolaa
mustapippuria rouhittuna
Sekoita ainekset keskenään
Inkivääri- ja jogurttimarinadi: Sopii kanalle, kalalle ja lampaalle.
2 dl jogurttia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
1-2 limetin mehu ja raastettu kuori
1 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl hienonnettua korianteria
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl chilijauhetta
1 tl merisuolaa
runsaasti tuoretta minttua
Sekoita ainekset keskenään
Cola-marinadi: Sopii hyvin ribseille ja kasslerille sekä naudanlihalle.
3 dl kolajuomaa
1 dl soijakastiketta
pala tujua tuoretta chiliä
2 rkl Worcestershire-kastiketta
1 tl merisuolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään
Appelsiinimarinadi: Sopii hyvin broilerin ja kalan maustamiseen.
2 appelsiinin puristettu mehu ja 1 raastettu kuori
1 dl öljyä
pala raastettua inkivääriä
4 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
runsaasti mustapippuria rouhittuna
1 tl merisuolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään
Punaviinimarinadi: Sopii hyvin naudanlihan tai riistan marinointiin.
1 dl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 dl punaviiniä
runsaasti mustapippurirouhetta
hieman valkopippurirouhetta
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
tuoreita yrttejä hienonnettuna kuten timjamia, rosmariinia ja salviaa
Sekoita ainekset keskenään
Tervamarinadi: Sopii hyvin broilerin ja tai possunlihan marinointiin.
5 dl savuaromista olutta
1 rasia tervapastilleja
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
runsaasti mustapippurirouhetta
Keitä aineksia kattilassa kunnes pastillit ovat sulaneet. Nosta lihat
jäähtyneeseen marinadiin ja anna maustua ainakin muutamia tunteja.
Valkoviinimarinadi: Sopii hyvin kalalle.
2 dl valkoviiniä
2 rkl valkoviinietikkaa
kokonaisia maustepippureita
kokonaisia valkopippureita
2 tl sokeria
2 tl raastettua tuoretta piparjuurta
2 tl valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 punasipuli raastettuna
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Sinappimarinadi: Sopii hyvin broilerille, lohelle tai possulle.
1 dl öljyä
1 dl valkoviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl voimakasta sinappia, jossa sinapinsiemenet ovat mukana
loraus sitruunamehua
hyppysellinen sokeria tai hunajaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Yrttimarinadi: Sopii hyvin kasviksille. Sopii porsaan- ja naudanlihalle.
1 dl yrttiviinietikkaa
4 rkl öljyä
2 tl sokeria
suolaa
runsaasti hienonnettuja yrttejä, kuten sitruunamelissaa, oreganoa, salviaa ja
basilikaa. Sekoita keskenään.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi
Lisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti