|
Olemme viettäneet talvikodissamme Ceylonin saarella jo
kolmatta kymmenettä
talvea. Niin kutsutun
tamilisodan aikana oli välirauha hetken, joskus
2000-luvun alussa. Lähdimme
tutustumissafarille tamilialueelle, saaren itäosiin, Trincomaleen.
Majoittauduimme kaupungin ainoaan rantahotelliin. Olin antanut passin reseptioniin ja menimme huoneeseen peseytymään. Sitten
alas terassille ravintolaan ruokailemaan.
Ennen ruokatilaustamme meille tuotiin aperitiivit.
Jokaiselle iso lasillinen kirkasta
alkoholia ja Kokis-pullo
vireen. Ihmettelimme, mikä juoma tämä on? Hovi hymyili salaperäisesti ja kertoi
sitten. "Saimme reseptionista tiedon, että
arvon herrasväki on Suomesta. Me tiedämme, että kaikki suomalaiset juovat aina
vodkaa ja Coca Colaa". Yritimme hieman vastustella hänen tietämystään. Mutta ei
auttanut. ”Meillä on ollut täällä toista vuotta Nokian puhelinverkkoasentajia,
ja kaikki aina juovat ennen ruokailua ison lasillisen vodkaa ja Coca Colaa.”
Sanoin vaimolleni, että minä voin uhrautua hänen ja lastemme
sekä suomalaisen juomakulttuurin puolesta. Ja tulihan
minulle vähäksi aikaa höveliäs mieli.
|
|
|
|
|
|
Silläkin uhalla, että nauratte tämän reseptin laatijaa,
otan sen mieluisasti vastaan. Toteuta reseptini ja maista. Kerro sitten, kuka
viimeksi nauraa. Epäilen, että se olet Sinä.
1 iso hernekeittopurkki (tietysti Jalostajan)
vettä mielen mukaan
200 g savukalkkunaa tai –kinkkua pilkottuna
2 rkl hunajaa
2 rkl tyrnimehua
Laita vesi kattilaan ja purista purkista hernekeitto ja sekoita
joukkoon. Mausta tyrnimehulla sekä hunajalla. Lisää kinkku ja kiehauta
hetki. Sitten
lusikoimaan ruisleivän kera.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Palautteet/osoitteenmuutokset:
oskari@herrankukkaro.fi
Lisätietoa:
www.herrankukkaro.fi.
Kommentit
Lähetä kommentti