Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto


POLKUPYÖRÄLLÄ VALOITTA VÄÄRÄÄN SUUNTAAN

Kävin Naantalin Merisalin terassilla aamukaffeella. Paikalla oli myös edesmenneen ystäväni Aarnion Jambun pikkuveli Anssi. Olihan siinä Saksin Hatikin. Meillä oli hauskaa. Naurettiin niin. Niin kuin melkein aina tavatessamme. Unohdin juoda kahvinkin mutta mitäs sillä väliä, kun virkistäydyin muutenkin.

Kerroimme jälleen tarinoita Aarnion Jambusta. Kuulin aivan uuden tarinan Anssin kertomana. Näin se meni: Naantalin Kaivokatu on yksisuuntainen. Jambu ajeli iltapimeässä Kaivokatua väärään suuntaan. Konstaapeli Lehmusto sattui paikalle. ”Kuulkaas nyt! Sen minä vielä annan anteeksi, että ajatte ilman valoja, mutta miten selitätte sen, että ajatte yksisuuntaisella kadulla väärään suuntaan. Ettekö nähnyt liikennemerkkiä”?

- Em mä vaa nähny.

- Onko teillä näössänne vikaa?

- Kyl mul o hyvä näkö, mut mää en nähny, ku mul ei ol täsä pyöräs valoi.


Polkupyörällä väärään suuntaan 23.10.

 
 
Haluaisitko välillä nauttia toisenlaisista pikkujouluista tai joulusaunasta?

Toisenlainen Joulusavusauna nyt myös yksityisille Herrankukkarossa, lisätietoa tästä.


Toisenlainen pikkujoulu Herrankukkarossa ryhmille min. 8 henk. lisätietoa tästä.
 

 
Kermalohta anopin tapaan 23.10.15
 
 
KERMALOHTA ANOPIN TAPAAN
 
Tämän ruokatarinan taustana on merkillinen tapahtuma. Vävypojalla ei ollut vaikeuksia saada anopin hyväksymistä, vaan päinvastoin. Anoppi teki kaikkensa saadakseen suosiota vävyltään. Useimmiten se onnistuu vatsan kautta. Niin nytkin. Tässä on resepti, joka aikaansai erinomaisen anoppisuhteen.

1 kg kalan filettä
n. ¼ l kermaa
n. ¼ l maitoa
200 g mustaleima juustoa
merisuolaa
tilliä reippahasti

Laita kalan pala tai palat esim. lohi laakeaan lämmön kestävään astiaan. Mausta suolalla. Kaada vuokaa puolet kermaa ja puolet maitoa niin, että kalat melkein peittyvät. Ripottele päälle runsaasti mustaleima emmentalia.

Laita astia kuuman grillin päälle ja sulje kansi. Anna paistua 12 min ja ripottele päälle tilliä.

Tarjoile perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.

 
Resepti tulostettavassa muodossa.
 
 

s (142 x 131)

Elämän makuisin terveisin

Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen

Kommentit