|
Kävin
Naantalin Merisalin terassilla aamukaffeella. Paikalla oli myös edesmenneen
ystäväni Aarnion Jambun pikkuveli Anssi. Olihan siinä Saksin Hatikin. Meillä
oli hauskaa. Naurettiin niin. Niin kuin melkein aina tavatessamme. Unohdin
juoda kahvinkin mutta mitäs sillä väliä, kun virkistäydyin muutenkin.
Kerroimme
jälleen tarinoita Aarnion Jambusta. Kuulin aivan uuden tarinan Anssin
kertomana. Näin se meni: Naantalin Kaivokatu on yksisuuntainen. Jambu ajeli iltapimeässä
Kaivokatua väärään suuntaan. Konstaapeli Lehmusto sattui paikalle. ”Kuulkaas nyt!
Sen minä vielä annan anteeksi, että ajatte ilman valoja, mutta miten selitätte
sen, että ajatte yksisuuntaisella kadulla väärään suuntaan. Ettekö nähnyt
liikennemerkkiä”?
-
Em mä vaa nähny.
-
Onko teillä näössänne vikaa?
-
Kyl mul o hyvä näkö, mut mää en nähny,
ku mul ei ol täsä pyöräs valoi.
|
|
|
|
|
|
Haluaisitko
välillä nauttia toisenlaisista pikkujouluista tai joulusaunasta?
Toisenlainen Joulusavusauna nyt
myös yksityisille Herrankukkarossa, lisätietoa tästä.
Toisenlainen pikkujoulu
Herrankukkarossa ryhmille
min. 8 henk. lisätietoa tästä.
|
|
|
|
|
|
|
Tämän ruokatarinan taustana on merkillinen tapahtuma.
Vävypojalla ei ollut vaikeuksia saada anopin hyväksymistä, vaan päinvastoin.
Anoppi teki kaikkensa saadakseen suosiota vävyltään. Useimmiten se onnistuu
vatsan kautta. Niin nytkin. Tässä on resepti, joka aikaansai erinomaisen
anoppisuhteen.
1 kg kalan filettä
n. ¼ l kermaa
n. ¼ l maitoa
200 g mustaleima juustoa
merisuolaa
tilliä reippahasti
Laita kalan pala tai palat esim. lohi laakeaan
lämmön kestävään astiaan. Mausta suolalla.
Kaada vuokaa puolet kermaa ja puolet maitoa niin,
että kalat melkein peittyvät. Ripottele päälle runsaasti mustaleima
emmentalia.
Laita astia kuuman grillin päälle ja sulje
kansi. Anna paistua 12 min ja ripottele päälle tilliä.
Tarjoile perunoiden ja puolukkasurvoksen kera.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti