|
Aiemmin kerroin jo yhden tarinan Naantalin vanhankaupungin
alkuasukkaiden ongelmista parkkipaikkojen käytössä. Tässä toinen kokemus.
Omakohtainen, viime kesältä:
Olemme kaupungilta saaneet vuokrattua kotimme edustalta kadun
varresta merkittävällä summalla autollemme pysäköintipaikan. Harmitus on suuri,
kun kotiin tullessamme paikalla nököttää vieras auto. Siinä ei muu auta, kuin
ajaa joskus kilometrien päähän yleisille parkkiruuduille ja automaatista
rahalla lunastamassa oikeutuksen. Tai jättää kadulle sakkopaikalle. Ei
auta, vaikka vanhankaupunkiin tullessa kävelykadun alussa on suurilla
kirjaimilla, ettei alueella ole yleistä pysäköintiä ja ajo sallittu vain
tonteille. Pysäköintipaikan vieressä on vielä suuri kyltti: ” Vain
pysäköintipaikan lunastaneille. ”
Joskus laitan maksamani paikalle
pysäköineen auton tuulilasiin viestin, jossa totean mm. ”Et näköjään ole
huomannut ohjetauluja. Ethän vaan ole sokea? Jos niin on, mieti liikenteeseen
lähtöä, sillä olet vaaraksi itsellesi ja muulle liikenteelle.” Lopetin
näiden lappujen laittamisen, kun yksi autoilija tuli viereiseen ravintolaan
syömään ja jätti autonsa paikalleni. Viestini nähdessään hän tilasi taksin ja
jätti autonsa siihen kahdeksi viikoksi.
Oletin viisastuneeni. Tilasin tutulta mainosmieheltä ison kyltin,
jossa on nosturiauton kuva. Laitoin se pysäköintipaikkani viereen näkyvälle
paikalle. Ei mitään tekstiä. Kyllä kuva kertoisi kaiken ja asiani tulisi
selkeästi viestitettyä. Mitenkä kyltti toimi? Ihan hyvin. Erään kerran
kotiin palatessani pysäköintipaikallani kökötti iso kuorma-auto. Nosturiauto.
|
|
|
|
|
|
Matka 2016-
messut Helsingin messukeskuksessa 21-24.1 Tule tervehtimään meitä, osallistu
arvontaan ja voit päästä maistamaan
itse leipomaamme Saaristoleipää sekä tyrnivoita Ukkopekan ja Herrankukkaron osastolla 6m 150.
|
|
|
|
|
500 g suolalla graavattua kuhaa siivutettuna tai pilkottuna pieniksi paloiksi.
1
litra raikasta vettä
2,5 dl 10% etikkaa
100 g sokeria
50 g
hunajaa
Puntti tilliä tai 1 raparperi siivutettuna
2
juomalasillista kantarelleja, tuoreita tai kuivatuista vedessä imeytettynä.
Muutkin
sienet käy.
Tee
marinointiliemi, joka sisältää raikasta vettä, etikkaa, sokeria, hunajaa. Keitä
sitä muutama minuutti ja anna jäähtyä kunnolla.
Lisää
sekaan kuhan palaset ja sienet. Hämmentele hyvin. Uusi hämmennys
muutaman kerran. Anna maustautua mielellään yön yli. Erinomaista
huikopalaa ruisleivän päällä aamusella tai iltasella kuoriperunoiden kera.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti