|
Tiedän, että tämä on sisäpiirin juttu. Mutta silläkin uhalla kerron sen.
Kauan, kauan sitten oli eräs rumpali, joka osallistui mm. varastettujen
soittolaitteiden jälleenmarkkinointiin.
Kävipäs sitten niin, että tämän rumpalin hyvä kolleega otti
yhteyttä tarinamme päähenkilöön. ”Olen kuullut, että sinulla on kontakteja varastettujen instrumenttien
jälkimarkkinointiin.”
”Ei taatusti pidä paikkaansa”.
”No voi harmi. Viime yönä keikkabussistamme kähvellettiin aivan uudet
tupla Ludwigit.”
”Ai. Ne oli sinun. Tulee takaisin.”
|
|
|
|
|
|
|
|
Kotoseutuni perinteisistä ruoista, joka vieläkin
pitää asemansa ruoan valmistuksessa, on yksinkertainen ja siksi myös hyvää. Kas
tässä. Helppo versio:
¼ kg silakkaa
1-2 sipulia
1 kg perunoita
100-150 g pekonin siivuja
4 dl kermaa tai puolet maitoa
2 kananmunaa
kokonaisia valkopippureita tai
sitruunapippuria
tillisilppua
Käytä valmiita suolasilakoita, tai osta tuoreita
silakoita kokonaisina perattuina tai fileenä. Suolaa ne karkealla merisuolalla
ja anna maustua tunti pari. Pyyhi ylimääräinen suola pois.
Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannulla.
Kuori perunat ja siivuta ne. Asettele uunivuokaan puolet perunoista
pohjalle. Lisää kalat päälle tasaiseksi matoksi. Lisää sipulin palat ja
pekonisuikaleet ja pippurit. Päällimmäiseksi loput perunan viipaleet. Sekoita
kananmunat ja kerma tai kermamaito, ja kaada vuokaan. Kansi päälle ja uuniin
200 astetta noin tunti. Ennen tarjoilua tillisilppu päälle. Ei sen kummempaa. Itse maustan lautasella ohuen siivun etikkaa maun
piristämiseksi.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti