|
Tuskin
missään jutuissa muistetaan niin väärin kuin kalajutuissa. Seuraava kalajuttuni
sisältö ei sisällä niin paljon vääriä tietoja kuin yleensä, sillä siinä ei
muisteta väärin kalan kokoa.
Kas näin:
Pari
kaveria oli vuokrannut Norjassa joen rannalta viikoksi pätkän joesta suurella
rahalla. Pieniä tammukoita tuli kyllä reippaasti, mutta suuret kalat jäivät
saamatta. Heitä harmitti luonnollisesti kovin. Lähtivät sitten ajamaan
eteenpäin ja saapuivat joenvarrella olevan talon pihalle. Talon isäntä oli
juuri kalastamassa perhollaan. Perhoa heittäessään pihalla vapaana juoksevista
kanoista peljästyi tulijoita ja yksi tarttui isännän siiman koukkuun.
Kana lensi kaaressa jokeen.
Näkemästään
innostuneena toinen kavereista totesi: ”Tähän jäädään ja vuokrataan tästä
kalastusoikeus. Kalat on taatusti suuria, kun isännän perhokin on suurempi kuin
meidän tähän asti saamat kalat.”
|
|
|
|
|
|
|
|
Kesätapahtumien yksi
suosikkiruoista on ollut neulamuikut. Jotkut tykkää, jotkut ei. Harva on huomannut, että samanlaista
festariruokaa voi tehdä myös kotona vaikkei muikkuja olekaan. Muikku on hyvä kala. Onhan se lohikala. Mutta
hyvä on silakkakin. Varsinkin pikkusilakat. Tässä ohje.
Sopiva määrä sopivan kokoisia
silakoita vain suolet ja pää perattuna. Mahdollisimman pieniä mielellään.
Kermaa
Sinapin siemeniä
Sokeria
Ruisjauhoja
Hienoa suolaa
Voita paistamiseen
Sitruunan lohkoja
Tilliä
Laita hienoa merisuolaa
silakoihin ja anna vetäytyä puoli
tuntia. Pyyhi pois. Laita marinoitumaan kerma/sinapinsiemen
sekoitukseen. Anna vetäytyä muutama
tunti tai vaikka yön yli, jos aikaa on.
Lämmitä valurautapannu
kuumaksi. Pyöritä marinoituneet silakat ruisjauhoseoksessa. Mukaan voit lisätä
myös vähän vehnäjauhoja tai korppujauhoja.
Paista silakat kuumalla
pannulla molemmin puolin. Kun käännät ne, ripottele pinnalle vähän hienoa
sokeria, niin että se karamellisoituu.
Nassikatkin tykkää sen jälkeen
niistä. Lautaselle keitettyjen
perunoiden, sitruunan palan ja tillin kera.
Kastikkeen voit tehdä, jos
haluat, majoneesista, johon lisäät sitruunamehua ja hunajaa vähän.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti