|
Fiinit ihmiset
käyttävät naisten kaula-aukosta fiiniä nimeä, dekoltee. Tämä tuli
mieleen taannoin, kun istuimme Tulosen Pakin kanssa Aurajokirannassa Vaakahuoneen terassilla.
Hienoilla naisilla, ainakin Ameriikassa, on hienoissa juhlissa jo kauan ollut
tosi syvälle uurrettu selkähalkio, ihan sinne vesirajaan asti. Nykyajan
trendikkyyttä on se, että tuo selkähalkio onkin siirtynyt etupuolelle.
Ohitsemme kulki
kaksi niin kaunista, niin kaunista neitokaista menossa varmaan hienoihin
juhliin. Heillä oli ajankuvan mukaan soveltuvasti ylipitkä dekoltee.
Katsomme Pakin kanssa toisiamme. Mieleen tuli legendaarinen Muppet-show,
jossa kaksi vanhaa harmaahapsista miestä istuu vierekkäin lehterillä ja
naureskelee ohi menneen elämänsä hauskoja muistoja.
Niin mekin.
Totesimme yhdessä, että jos olisimme vielä imeväisikäisiä, lähtisimme
matkaan. Ja sitten me naurettiin niin. Kaksi vanhaa ystävää.
|
|
|
|
|
|
Tarjoan nyt perjantaireseptin lukijoille KAVERILLE KANS-
illallisristeilyn Loistokarille Höyrylaiva Ukkopekalla tiistaina 7.6. ja keskiviikkona 8.6 Kaksi yhden hinnalla.
Varaukset puh 02 5153300 salasana:"Perjantairesepti". Lisätietoja risteilystä. |
|
|
|
|
Graavi kala, tai
riimikala, kuten olemme sitä meillä kutsuneet, on mainion makuista hyvän
sinappikastikkeen kera. Tässä yksi niistä:
Ainesosat:
50 g sinappia (Dijon on hyvä, muutkin käy)
3 dl rypsiöljyä
2
munan keltuaista
2 tl merisuolaa
½ dl viinietikkaa
1 tl sitruunamehua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl pilkottua tilliä
Vatkaa keltuaiset
hyvin. Lisää sinappi ja vatkaa. Lisää hunaja ja suola. Vatkaa. Lisää
etikka, sitruunamehu, valkosipuli ja tilli. Vatkaa. Lopuksi liritä
hissukseen joukkoon öljy ja vatkaa vinhasti.
Toimii lähes
kaiken kalan kanssa. Graavin, lämminsavun ja kylmäsavun, paistetun ja keitetyn
kalan kanssa. Piti sanomani brutaalisti, että toimii myös makkaran kanssa,
mutta en sitten kehdannutkaan.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti