TOISENLAINEN KALAJUTTU
|
Tämän tarinan nimet olen jättänyt pois - tahallisesti. Ei se
tarinaa heikennä.
Kotipaikkakunnallani 60-luvulla toimi poliisina henkilö,
joka tunnettiin äärimmäisen rehellisenä ja suoraselkäisenä miehenä. Pidetty ja
arvostettu poliisimies. Hän oli innokas kalastaja. Olivatpa taasen tapansa
mukaan poliisikollegan kanssa haukea narraamassa saaristokunnan kalaisilla
vesillä. Tämän tarinamme kertoi se toinen poliisimies, joten en epäile
tarinan pitävyyttä.
Poliisimiehet olivat heitelleet uistinta pitkän päivän.
Saaliina oli vain yksi hauki. Kalastuspäivän kaatuessa ehtooseen heidän
veneensä vierelle, noin 10 metrin päähän souteli mökkiläinen, joka uteli päivän
kalasaaliin suuruutta. Tämä rehti poliisimies nosti hauen nähtäville, laski sen
sitten alas ja siirsi naapuriveneen näkymättömissä sen metrin pari eteenpäin ja
nosti uudelleen näytille. Niin hän teki muutaman kerran ja tokaisi:
”Hyvin on saalista tullut, näitä lienee jo
kymmenkunta.” Siihen mökkiläinen totesi: ”Onpahan erikoista. Kaikki
hauet saman kokoisia.”
|
|
|
|
|
|
Herrankukkarossa löytyy majoitusta joka lähtöön. Meidän
linnunpönttömme
on sen
verran erikoinen paikka yöpyä, että se pääsi jopa tv-mainokseen.
Mainoksen voit katsoa täältä.
|
|
|
|
|
1 iso kalanfilee tai monta pientä, noin 200 g per syöjä.
1 sitruuna
1 appelsiini
1 ½
dl kermaa
3 rkl kapriksia
merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä
Suolaa kala valmiiksi merisuolalla. Voitele uunivuoka
rypsiöljyllä. Lado kalanfile/fileet vuokaan. Ripottele merisuolaa ja
mustapippuria myllystä päälle. Kaada kerma kalan päälle ja anna sen valua vuoan
reunoille, johon lisätään kaprikset. Viipaloi appelsiini ja sitruuna ja
lado ne fileiden päälle. Laita 16o asteeseen vajaa puoli tuntia.
Tarkasta kalan
vointi terävällä veitsellä, että se on kypsä. Mikäli uunissa on lohta,
sisäosa voi olla hieman rosee. Se on silloin herkullisimmillaan. Lämpimänä syötynä.
Lisukkeena salaattia tai perunoita.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti