SOITTAJALLE RAHA RATKAISEE
|
|
| Turkulaisen Aulis Kotaviidan orkesteri soitti 60-luvulla mm. Ravintola
Valenciassa, Moselissa ja Hotelli Turussa. Kuukausipalkan maksoi
Työväenyhdistys. Erään illan aikana orkesteri erotettiin kahdesti. Toista syytä
en kerro, mutta toisen erotuksen syynä oli se, että Säkylästä kotiutuneet
varusmiehet lupasivat 400 markkaa sillä ehdolla, että loppuillan aikana
soitetaan pelkästään "Ohi on kappaletta." Rahamäärä vastasi silloin
autokoulumaksua. Bändi otti rahat ja Aulis pääsi autokouluun.
Kovin monessa eri tahtilajissa kuultiin sen seurauksena
tutunkuuloista kappaletta. Mielessäni aloin hyräillä meille miehille niin kovin
rakastettua säveltä. Oivallisestihan se taipui tangoon, valssiin, humppaan,
foxtrottiin, beguineen, boleroon ja sambaan. Mielenkiintoinen oli myös jatsin
jammausversio. Ilta päättyi tietenkin marssiin. Sitten se olikin ohi. Se
työsuhde. Aulis, "Turun surusilmä”, siirtyi orkestereineen Ravintola
Foijaan.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ainesosat:
0,5 kg lanttuja
0,5 litraa vettä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5-2 litraa maitoa
Suolaa
Pese ja kuori lantut ja keitä vedessä oikein
pehmeiksi. Puserra sihdin läpi. Kiehauta voi ja jauhot ja lisää ne
lanttumassaan. Lisää kiehautettu maito vähitellen ja sekoita hyvin. Lopuksi
suolaa maun mukaan. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Jos on viitseliäisyyttä, voit keittää pari
lanttua suolavedessä, kuutioida ne ja lisätä sellaisenaan keittoon
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti