POHOJALAASIA
|
Pohjalaisen vaimoni kunniaksi pari tarinaa hänen kotikonnuiltaan:
Laihialainen saapui ravintolan baariin ja oli kompastua lattialle sammuneeseen
asiakkaaseen. Välittömästi hän meni baarimikon luo ja teki
juomatilauksen: "Haluan tollaasen samanlaasen".
Ja toinen tarina 1920-luvulta:
Kulkumies kyseli isoosta taloosta yökorteeria. Talon isäntä huojui
rappusillaan
lapikkaissa ja jussipaidassaan peukalot tanakasti housuntaskuissa.
"Kummalla puolella vieras oli vapaussodassa?" kyseli isäntä. Vieras
katseli ympärillään olevaa komeaa pihapiiriä maalattuine rakennuksineen
ja sanoi olleensa valkoosten puolella.
Ilahtuneena isäntä ohjasi vieraan aittaan nukkumaan ja aamuksi tupaan syömään.
Aamiaisella isäntä kyseli kulkumieheltä, että mitä hänen tuli tehdyksi siellä
valkoosten puolella?
"Olin vankina”, sanoi vieras ja livahti kiireesti maantielle.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kanan rintafileitä
Aurajuustoa
Paistettuja sieniä
Voita paistamiseen
Kana on hyvä kompromissiruoka. Varsinkin heille, jotka välttävät
punaista lihaa, mutta kuitenkin haluavat lihaa syödä. Tässä reseptissä on muistojeni kultausta 40 vuoden
takaa itärajan takaa.
Sitä kutsuttiin Kievin kanaksi ja se on levinnyt reseptinä ympäri
maailmaa. Tässä versiossa hieman oman mielihalun toteutusta:
Viillä veitsellä kanan rintafileen toiseen reunaan syvä viilto, niin
että siitä muodostuu tasku. Tee
Aurajuustosta ja paistetuista sienistä valmis sekoitus ja työnnä se
taskun sisälle. Sulje hammastikulla tasku kiinni.
Paista molemmin puolin kullan ruskeaksi (5-8 minuuttia per sivu).
Halutessasi voit ripotella
fileen päälle hiukan merisuolaa, mutta Aurajuustosta suolaa kyllä
löytyy.
Naatitaan perunoiden tai salaatin kera. Jos jää illalliselta jäljelle,
laita jääkaappiin. Aamulla siivutettuna maistuu leivän päällä kylmänäkin.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti