MELKOINEN
TATAARI
|
Isälläni oli
tapana arvioida jotain ulkopuolista ihmistä omine nk. adjektiiveineen. Jos
kyseessä oli joku, joka hänen mielestään oli ylivertainen jossain, hän yleensä
lausahti, että onpa melkoinen tattari. Tarkoitti tietenkin tataari.
Tämä tuli
mieleeni katsoessani viime vuonna Eurovision laulukilpailuja. Senhän voitti
ukrainalainen laulajatar Jamala, joka on tataari ja kertoi laulussaan tataarien
historiasta. Ehkäpä nykyisyydestäkin.
Tunsin minäkin
aikanaan muutaman tataarin. Mukavaa ja ahkeraa väkeä. Yksi edesmennyt
tataarikaverini kertoi välillä heidän elämiskulttuuristaan makupaloja.
Tässä yksi hauska esimerkki sellaisesta:
Kun kaksi tataaria keskustelee kolmannesta ihmisestä, he
pelaavat yhteen. ”Kehu sinä minua hänelle , niin minä kehun sinua
hänelle.” Toimii paremmin, kuin itse kehuisin itseäni. Uskon sen.
|
|
|
|
Uusin kirjani, Kalahullun päiväkirja, 100 kalareseptiä. Hulluja
on monenlaisia. Kalahulluus yksi parhaista niistä. Osa tuotosta Sri Lankan
lasten koulukenkiin.
|
|
Lue lisää |
|
|
|
|
1/2 litraa perunoita, mielellään pieniä.
1/2 l vettä
400 g perattuja silakoita tai muita pieniä kaloja,
esim. pikku ahvenia
1/2 sipulia
8 kokonaisa valkopippuria
1/2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
tilliä
Kuoritut ja lohkotut perunat laitetaan kasarin
pohjalle. Päälle pieniksi paloitellut kalan palat. Lämpimään veteen
sekoitettu vehnäjauho sekä mausteet lisätään päälle. Annetaan kiehua
”hymyillen” hissukseen, kunnes perunat ovat kypsiä. Kasarin voit laitaa myös
uuniin 140 asteeseen. Syödään sellaisenaan nauttien.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti