|
|
Neljälle Hauki kala. Koolla ei väliä kunhan on laillinen. 3 kananmunaa Korppujauhoa 5 rkl Vehnäjauhoja 3 rkl 1 sipuli Hunajaa 2 rkl 6 rouhittua maustepippuria 2 rkl merisuolaa 1 dl kermaa Voita
Perkaa hauki ja suomusta hyvin. Viruttele hyvin vedellä ja pyyhi kuivaksi. Hauen vatsaan tehdään Mamman nimikoiman ”Kyrsä” joka koostuu kananmunista, korppujauhoista, nisujauhoista, yhdestä pieneksi hakatusta voissa paistetusta sipulista, merisuolasta, hunajasta ja rouhitusta maustepippurista sekä puolikas korttelillinen taaleeta (joka on V-S Suomalaisittain n. desi kermaa )
Massa laitetaan hauen vatsaan ja vielä kalan molemmille puolille voita sivellen ja hieman hienoa merisuolaa. Ennen vanhaan se käärittiin märkään sanomalehteen, jonka voi tehdä nytkin vielä. Ei Iltalehtiä, kun niistä lähtee väri. Nykyään on kelpoisaa kääriä päälle alumiinifoliota, että säilyy mehevyys. Ja sitten uuniin 180 astetta tunniksi tai trendikkäästi nykyään grilliin hiilien päälle. Parasta tulee haudata se rosvolampaan tapaan, mutta se vie sitä, mitä nyt on hintsusti. Aikaa. |
|
|
Kommentit
Lähetä kommentti