|
Olen kuullut, että joissakin huusholleissa
auton ajamisessa on sellaista kollegiaasuutta, että ajajia on enemmän kuin
yksi. Olin kerran erään pariskunnan autokyydissä.
Kokemus oli mielenkiintoinen. Siinä parisuhteessa vaimo nalkutti koko
ajan miehensä ajamisesta.
Vihdoin mies hermostuksissaan tokaisi:
”Kuka tätä autoa oikein ajaa?”
”Siinäs kuulit Oskari!”, sanoi vaimo. ”Mies
on ratissa, eikä edes tiedä kuka ajaa.”
|
|
Kirjasarjan seitsemäs osa on ilmestynyt. Hintakin on vain 9,95 €. Anna hyvän mielen lahja isälle tai itselle!
"Tämä kirja on täynnä
hurttia huumoria, ällistyttäviä seikkailuja ja oskarimaisia tempauksia." - Juhani Töytäri, Positiivarit
"Yhä jatkuu elämänmyönteinen ja maailman menoa hauskasti kommentoiva
jutustelu. Hulvattomia lukuhetkiä Onnellisen miehen tarinoiden parissa!"
- M.A. Numminen |
|
Tilaa tästä |
|
|
|
|
|
|
Olinpahan jälleen
Onnellinen mies. Sain lukijapalautteita vaikka muille jakaa. Ihmeteltiin,
mitenkä sipuligraavatussa siikareseptissä siika muuttuukin silliksi.
Mikäs ihme se nyt
on. Muutettiinhan Kaanaassa vesikin viiniksi. Tosiasiassa kyseessä oli oikolukijan
kömmähdys. Kuka oikoluki? No se sama henkilö, joka rahanikin tuhlaa.
Ymmärsit väärin. Ei se ollut vaimoni. Iha ite sen tein. Älä vaan kysy:
”Ja ikä oli?"
Asiaan: Kyllä se onnistuu molemmilla kaloilla. Silliin ei kannata kyllä enää suolaa
ripotella. Aika mojovaa välipalaa saa, kun laittaa ohjeen mukaan uunivuokaan
sipulia sillin päälle, lisäksi kermaa. Ei kun sitten uuniin puoleksi tunniksi
180 asteeseen. Näkkärin päällä poikaa. Mutta alkuperäinen resepti oli tarkoitettu
kalalle, nimeltään SIIKA. Tällainen anteeksipyynnön selitys tällä kertaa. Olen
kuin entinen mies, joka totesi: ” En ole puolesta enkä vastaan, mieluummin päin
vastoin.”
|
|
|
|
|
Keitot
kunniaan. Kylmän sään lämmitys = lämmin keitto. Lämpimän sään viilennys =
kylmä keitto. Kun ihan aina ei jaksa tai halua syödä vatsaansa pullolleen,
keitto on virkistävä vaihtoehto. Varsinkin, jos keitto on virkistävää keittoa.
Kuten kurpitsakeitto. Oletko Sinä nauttinut koskaan sitä. Älä välitä, en
minäkään. En ennen. Mutta nyt kyllä. On virkistävää todeta ruokanautinnon
aikana, että on mukavaa syötävää.
Tämän
keiton voi syödä lämpimänä pääruokana esim kauraleivän kanssa. Jääkaapissa
viilennettynä sopii pikkulautasellinen vaikka iltapalana. Uudelleen
lämmitettynä toimii aamiaisellakin. Tässä on keitto monenlaiseen nautintaan.
¼ talvikurpitsaa
2 dl ruokakermaa
1 dl siirappia
1 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
persiljaa
Kuori, poista siemenet ja
kuutioi kurpitsa. Keitä kurpitsaa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on
kypsää. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja mausteet. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Kuumenna
tarvittaessa uudelleen. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa tuoreen leivän tai paahdettujen
siementen kera.
Halutessasi voit ottaa
kurpitsan siemenet talteen, maustaa suolalla ja pippurilla ja paahtaa uunissa
noin 15 minuuttia 175 asteessa.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti