|
Luettavaksi vain
aviomiehille:
Juteltiin tässä yhtenä
päivänä Merisalin terassilla aamukaffeella Tulosen Pakin ja Routamaan
Hessun kanssa nalkuttavista vaimoista. Minä vaan kuuntelin, kun ei ollut
omakohtaista kokemusta. Ehdolla oli monenlaisia konsteja estää moisenlainen
elämiskultuuri.
Taisin jäädä
voitolle ehdotusten kirjossa, vaikkei omakohtaisia kokemuksia olekaan.
”Paras
konsti nalkuttavalle vaimolle on se, että kertoo hänelle lukeneensa tieteellisen
tutkimuksen tuloksen, jonka mukaan vanhenevan vaimon tunnistaa siitä, että se alkaa
nalkuttaa.”
|
|
|
|
Yksi kuuluisimmista
suomalaisista sananparsista on ”Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista”
Se sisältää jokapäiväisen
elämiskuluttuurimme faktaa. Kun jotain ei itse saa, se todetaan huonoksi.
Kuten esimerkiksi naapurin uusi auto.
Kyllä kettu tietää. Mutta
kettupa ei tiedä, että pihlajamarjoista saa tuunaamalla huikean hyvää herkkua, joka ei
todellakaan ole hapanta.
Jos ei omalla pihallasi
tai mökilläsi kasva pihlajaa, menehän
naapurin pihalle, jossa niitä kasvaa. Totea, että happamia nuo ovat ja
siirry jokamiehen oikeudella oikeuttamiin maisemiin. Sieltä saa hyvää herkkua.
Mutta älä vie kaikkea, jotta tilheillekin jää jotain.
Isäni kertoi aikanaan,
että pakkasen puremiin pihlajanmarjoihin muodostuu alkoholia. Pienoisessa kekkulissa linnut aterioi. Ilmankos ne niin punoittaa.
Reseptiin lisäsin hieman
kuperkeikkajuomaa makua tuomaan, konjakkia. Myös siltä varalta, että
pakkanen ei olisi ehtinyt marjoja panna.
Tarvitset:
2 l pihlajanmarjoja
5 dl vettä
1 kg hillosokeria
(2 rkl konjakkia)
Irrota pihlajanmarjat
tertuistaan ja huuhtele hyvin. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää marjat kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä hiljalleen 10–15 min.
Siivilöi mehu talteen. Jos haluat kirkkaan hyytelön, älä painele marjoja.
Kuumenna mehu uudelleen ja sekoita siihen hillosokeri. Keitä sekoitellen
keskilämmöllä 10 minuuttia. Halutessasi voit maustaa hyytelön ennen
tölkittämistä konjakilla, mikä tuo erilaista lisämakua hyytelöön.
Pihlajanmarjahyytelö sopii erinomaisesti riistaruokien lisukkeeksi.
|
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti