|
Muistuupa
mieleeni hauska tapahtuma 60-luvulta. Orkesterini suosio alkoi kasvaa
ja minultakin pyydettiin joskus nimmareita. Muutkin kuin pankinjohtajat
vekseliinsä.
Vehmassalmen lavalla takahuoneeseen saapui nätti
nuori tyttö, jolla oli 5 paperinpalaa ja kynä. Hän pyysi
nimikirjoitustani kaikkiin viiteen paperiin. Kun ihmettelin, miksi hän
tarvitsee näin monta nimmaria, hän totesi iloisena: En minä näitä
itselleni. Kun koetan vaihtaa yhden Seppo Kulmalan nimmariin. (Hanuristi
ja myöhemmin mm. Auraviihteen ja Seinäjoen tangomarkkinoiden
voimahahmoja)
Huvittuneena kirjoitin viisi nimikirjoitusta. Vaan vieläkin ihmettelen, että Kulmalan Sepon??
|
|
REPSIKAN
PAIKKA VAPAANA
Perustelin kuusivuotiaalle tyttärelleni miksi pitäisi ostaa uusi auto. Kerroin,
että nyt kuluu bensaa paljon enemmän kuin vähäpäästöisen auton omistavalla
ystävälläni. Kerroin paljonko maksaa jos ajan vaikkapa Turusta Poriin ja
paljonko ystäväni maksaa samasta matkasta. Tytär mietti hetken ja sanoi
ihmetystä äänessään: "Jos te kerran molemmat ootte Poriin menossa, niin
miksi ette voi mennä sinne samalla autolla?"
-Tuire
Lisää tarinoita lasten suusta: www.positiivarit.fi
|
|
|
|
Kun
olen tällainen harrastelijakokki ja ruokasäveltäjä, kehtaan tunnustaa,
että yksi lempimausteistani on sinappi. Dijonsinappi on tarpeeksi makeaa
makuuni. Mutta kun olen avustusehtävissä talvisaarellani Ceylonilla,
suuri haikeuteni kohde on suomalainen sinappi. Anteeksi vaan
tamperelaiset - turkulainen sinappi.
Kun veivät Turun sinapin
valmistuksen Puolaan, siirryin Pansion laivastoaseman viereen.
Aura-sinappi on niin samankaltainen, etten niitä sokkotestissä erota.
Ystäväni kun talvisin saapuvat saarellemme, luokittelen sen mukaan,
paljonko heillä on tuliaisena ruisleipää, sinistä lenkkiä ja Auran
sinappia. Niin että tällainen gourmetmestari täällä touhuaa. Kokeilehan
tätä reseptiä, saatat pudota samalle ruohonjuuritasolle kuin minäkin.
Mutta siellä maistuu.
Ohje neljälle: n. 1 kg ruodoton lohifilee 100 gr smetanaa 3 rkl Auran sinappia (vihreää tai punaista) 3 rkl hunajaa 1 sitruuna merisuolaa mustapippurijauhetta
Viillä
lohifileeseen 1.5 cm välein viiltoja puoleen väliin fileen paksuudesta.
Ripottele suola ja mustapippuri päälle. Laita uunivuokaan 200 asteesen
n. 15 minuutiksi. Sekoita kulhossa smetana, raastettu sitruunan kuori ja
sitruunamehu, hunaja, suola, pippuri ja sinappi. Nosta uunivuoka
uunista ja sivele edellä oleva massa lohifileen päälle. Laita takaisin
uunin noin 10 minuutiksi. Tarjoa salaatin tai perunoiden kera.
|
|
Resepti tulostettavassa muodossa |
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti