|
Olen aikamoinen kielivirtuoosi. Puhun yhdeksää kieltä. Mutta ymmärrän
vain yhtä. Sitäkin nykyään vaimoni mielestä heikonlaisesti.
Ranskan kieli on jäänyt kummajaiseksi, vaikka aikanaan levytimme menestyskappaleen "Söteem" eli "syteen sinne syteen tänne".
Numeroista on mieleeni tarttunut vain yksi luku. Yhdeksän. Ranskaksi "neuf".
Kun
varaan Pariisista hotellin, yritän saada huoneen numeroltaan 99.
Miksikö? Kun tuo neuf lausutaan "nöf". Yöllä kun tulee Punaisesta
Myllystä hotelliin ja pyytää ovimieheltä huoneen avaimen, on niin helppo
huokaista vain, että "nöf nöf".
|
|
JÄNNITTÄVÄ MENU
Päiväkodissa tutustuttiin eri maiden ruokakulttuureihin. Kysyin illalla
Miljalta mitä he olivat tänään syöneet? Hän vastasi, että jotain sellaista
seksiruokaa. Asiaa pohdittuamme selvisi, että kyseessä oli ollut Tex-Mex-päivä.
-Tea
|
|
|
|
Perheenäidillä (tasavertaisuuden aikana pitänee sanoa kaiketi ”perhehenkilöllä”) on useasti
ongelmia miellyttääkseen lapsia kalan syömiseen.
Perunamuusi
toimii aina. Jospa käytetään sitä kuljettimena. Vaivihkaan. Tässä yksi
mahdollisuuksista:
Perunoita tarpeellinen määrä
Kylmäsavulohta
pilkottuna sopivasti
Voita muutama
nokare
Maitoa liraus
Vähän hunajaa
Hieman
puristettua sitruunan mehua
En määrittele
tarkkaan määriä, kun tässä on nyt makuasioista vahvasti kyse. Määräävänä
tekijänä on kylmäsavulohi. Muut ovat mausteina.
Valmista
tarvittava määrä perunamuusia. Keitetyistä perunoista, nokareesta voista ja
tilkasta maitoa. Muusaa niin, että jäljelle jää pieniä ”knöölejä –
pahkuroita” että erottuu kaupan muusista ja on hieman pureskeltavaakin.
Leikkaa veitsellä
tosi pieniksi paloiksi kylmäsavulohta. Puoli senttiä kanttiinsa.
Sekoita muusiin
nämä kylmäsavulohen palaset, lisää ruokalusikallinen hunajaa sekä puolikkaan
sitruunan mehu. Sekoita hyvin. Ennen tarjoilua voit pikaisesti lämmittää sen
vielä kattilassa. Mutta varo, ettei pala pohjaan. Ei tarvitse lisukkeita.
Salaatit sopii kyllä hyvin tomaatin ja kurkkujen kera. Ja kun mielikuvitus taas
ottaa harppausaskeleen, voit kylmäsavulohen korvata savukalan paloilla. Hyvää
on sekin. |
|
Resepti tulostettavassa muodossa |
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti