|
Turussa
Uittamontiellä olin kääntymässä autollani risteyksessä, kun huomasin
edessäni kolarin. Suojatietä ylittämässä ollut polkupyöräilijä jäi
edelläni kääntyvän auton tönäisemäksi. Riensin avuksi toteamaan vammat
ja soittamaan ambulanssin.
Ei siinä kovin pahasti käynyt.
Rouva-rassu vain pahasti pelästyi ja oli lyönyt hampaansa ohjaustankoon.
Kysyin, haluaako hän, että soitan ambulanssin. Ei, vaan kaikkein
tärkeintä oli soittaa ensimmäiseksi hänen työpaikalleen ja kertoa, että
hän myöhästyy vähän töistä. Seuraavaksi kysyin hänen työpaikkansa nimeä,
jotta osaisin soittaa oikeaan paikkaan. Rouva nousi maasta vaikeroiden
ja näin kuinka suusta tuli verta. Vaivoin hän vaimeasti hymyillen
verisellä suullaan sai sanotuksi: "HYMYHAMMAS."
Turussa on sen niminen hammashoitola.
|
|
Joulupullon ja -sinapin sijaan lahjaksi perheenjäsenelle, ystävälle tai työkaverille. Anna toisenlainen joululahja. Anna elämys. |
|
|
|
|
|
Alkaen 50 €
Lahjakortin
voi käyttää Herrankukkaron Savusaunatapahtumiin, joita järjestetään
ympäri vuoden. Jokainen vuodenaika antaa tapahtumaan oman mausteensa.
Lahjoita läheisellesi upea sauna- ja ruokaelämys saaristolaisessa
luonnossa. |
|
Osta suoraan netistä |
|
|
|
|
|
|
Alkaen 24 €
Ukkopekan
lahjakortti on lahja, joka sopii kaikille. Ensi vuonna jo 80 vuoden
kunnioitettavaan ikään ehtinyt höyrylaiva lainehtii Naantaliin ja
Loistokarin saarelle yhtä untuvanpehmeästi kuin aina. Hyppää kyytiin! |
|
Osta suoraan netistä |
|
|
|
|
|
|
Suomalaisille kaikkien jälkiruokien ja kahvipalojen isoäiti on
mustikkapiirakka. Luin taannoin Iltalehdestä, että suomalaiset ovat äänestäneet
suosikkiruoakseen mustikkapiirakan. En sitä ihmettele. Positiivista on sekin,
että on iltalehdissä sentään jotain totta.
Varmuuden vuoksi, jos joku nyt mustikkapiirakkaa osaisi tehdä,
niin tässä Herrankukkaron Marika-emännän resepti sellaisesta
mustikkapiirakasta, josta jää suu nauruun. Uskokaa tai älkää, meillä kuluu
vuodessa mustikoita lähes 1000 kiloa. Ei ole sellaista kansaa, uskontoa tai
sosiaaliluokkaa maailmassa, joka ei mustikkapiirakasta tykkäisi. Sille pitäisi
antaa ruokanoobeli. Voisimmekohan me suomalaiset aloittaa sellaisen antamisen?
Otettaisiin tuomareita ympäri maailmaa ja syötettäisiin niille ennen valintaa mustikkapiirakkaa
vatsat täyteen.
Pohja:
100g voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl
vehnäjauhoja
1tl
leivinjauhetta
1/2dl maitoa
Täytteeksi:
n. 5 dl jäisiä
mustikoita
2 rkl
perunajauhoja
Muruseos:
50g voita
1/2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1tl
vanilliinisokeria
Vaahdota
huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja
leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan. Levitä taikina
voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Ripottele päälle jäiset marjat
ja perunajauho.
Sekoita pehmeän
voin joukkoon kaikki muruseoksen aineet. Ripottele muruseos marjojen pinnalle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa piirakka
vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.
|
|
Resepti tulostettavassa muodossa |
|
|
Elämän makuisin terveisin
Pentti-Oskari Kangas
Kiireapulainen
Kommentit
Lähetä kommentti