Glasnost- Perestroika. - Kermainen silakkakeitto
GLASNOST - PERESTROIKA
KERMAINEN SILAKKAKEITTO
Resepti tulostettavassa muodossa
Talvikodissamme Intian Valtamerellä kävi paikallinen eläinlääkäri
rokottamassa vahtikoiraamme. Kävi selville, että hän oli opiskellut
aikanaan Neuvostoliitossa. Löysimme paljon yhteistä pohdittavaa, eikä
riitaa tullut. Päinvastoin. Lääkäriä huvitti kovasti kertomani tarina
Gorbatsovin ajalta, jolloin lanseerattiin glasnost ja taloudellinen
uudistus, perestroika.
Gorbatsovilta kysyttiin, että mitä tarkoittaa perestroika. Hän kertoi vertauksen. Sähkölangalla istui parvi variksia selkeässä reviirijärjestyksessä. Sitten tuli Perestroika. Mies löi seipäällä lankaa, jolloin kaikki varikset lehahtivat lentoon. "Tälläinen on perestroika", sanoi Gorbatsov.
"Mutta variksethan tulevat pikkuhiljaa taas takaisin istumaan langalle. Koko ryhmä. Mitä uudistusta tässä on?"
"Uudistus on valtaisa. Katsokaa tarkemmin. Varikset istuu nyt aivan eri järjestyksessä kuin ennen."
Gorbatsovilta kysyttiin, että mitä tarkoittaa perestroika. Hän kertoi vertauksen. Sähkölangalla istui parvi variksia selkeässä reviirijärjestyksessä. Sitten tuli Perestroika. Mies löi seipäällä lankaa, jolloin kaikki varikset lehahtivat lentoon. "Tälläinen on perestroika", sanoi Gorbatsov.
"Mutta variksethan tulevat pikkuhiljaa taas takaisin istumaan langalle. Koko ryhmä. Mitä uudistusta tässä on?"
"Uudistus on valtaisa. Katsokaa tarkemmin. Varikset istuu nyt aivan eri järjestyksessä kuin ennen."
KERMAINEN SILAKKAKEITTO
Ohje neljälle:
300 gr silakkafileitä
10 perunaa
3 sipulia
2 porkkanaa
2 dl kermaa
2 rkl voita
2 kalaliemikuutiota
½ tl merisuolaa- maun mukaan
Mustapippurirouhetta hyppysellinen
Tilliä
Vettä 1 ½ l
Kuutioi perunat ja porkkana. Pilko sipuli. Laita ne kattilaan ja lisää kalaliemikuutiot sekä vesi. Keitä hiljaisella tulella, kunnes perunat nousevat pintaan. Lisää kerma, mustapippuri, suola ja voi sekä lopuksi 2-3 osaan leikatut silakkafileet.
Laita uudelleen kiehumaan ja lisää tillisilppu. Kun keitos kiehahtaa, se on valmis.
Ruisleipä ja voi ovat melkoisia kyytipoikia.
300 gr silakkafileitä
10 perunaa
3 sipulia
2 porkkanaa
2 dl kermaa
2 rkl voita
2 kalaliemikuutiota
½ tl merisuolaa- maun mukaan
Mustapippurirouhetta hyppysellinen
Tilliä
Vettä 1 ½ l
Kuutioi perunat ja porkkana. Pilko sipuli. Laita ne kattilaan ja lisää kalaliemikuutiot sekä vesi. Keitä hiljaisella tulella, kunnes perunat nousevat pintaan. Lisää kerma, mustapippuri, suola ja voi sekä lopuksi 2-3 osaan leikatut silakkafileet.
Laita uudelleen kiehumaan ja lisää tillisilppu. Kun keitos kiehahtaa, se on valmis.
Ruisleipä ja voi ovat melkoisia kyytipoikia.
Kiitos reseptistä oli ihana keitto ensikerrala puolet enemmän
VastaaPoistaettei lopu kesken.