Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Rumpalin lykkäyspyyntö armeijaan - Lohivuoka

RUMPALIN LYKKÄYSPYYNTÖ ARMEIJAAN

60-luvun aktiivimuusikkoaikanani Forssassa vaikutti huikea rumpali, Kemistä kotoisin oleva Kauko Rapakko. Armoton yhden asian mies. Rumpali Herramme armosta. Kun Rapakolle kertyi ikää, armeija kutsui leipiinsä. Hän oli muusikkouransa huimimmassa nousukiidossa, ja katkaisu ei tuntunut sopivan taiteilijalle.

Kauko kuuli kavereiltaan, että armeijasta voisi saada lykkäystä, kun sen pystyi hyvin perustelemaan esimerkiksi taloudellisten asioiden perusteella.
Tuumasta toimeen. Hän kirjoitti rajoittuneella verbaalisuudellaan kirjeen, joka oli seuraavanlainen:
”Herrat armeijassa!
Ostin juuri tupla Ludvikit. En voi tulla.
Kunnioittaen Kauko Rapakko.”

Ludvikit-rummut olivat sen ajan amerikanherkkua. Parhaat ja kalleimmat. Ja vielä tuplatömistimillä ja pelleillä.
Anomuksen käsittelijöinä lienee ollut musiikkia tunteva henkilö, koska vastaus tuli saman tien:
”Herra Rapakko. Lykkäysanomuksenne hyväksytty taloudellisten perustein.”

Siinä ei paljo selittelyjä tarvittu. Puolin ja toisin. Asia oli siinä.

 















TENAVATARINOITA

KOTIJURYN ARVIO
Poikani ollessa noin viisivuotias, hän katsoi yhtenä aamuna minua pitkään. Istuin yöpuvussa hiukset pystyssä. "Et olisi mikään voittokortti kauneuskilpailuissa," poika tuumasi. -Mari

















LOHIVUOKA

Neljälle:

300 g Kirjo- tai merilohta siivutettuna
800 g Juureksia (Lanttua, porkkanaa, nauriita, perunaa. Tai osaa niistä.)
1 isoa sipuli
½ l kermaa
Voita
Merisuolaa
Mustapippurirouhetta
Viipaloi juurekset ja paista rapeaksi voissa. Leikkaa sipuli ja lohi pieniksi paloiksi. Lisää ja sekoita merisuola ja mustapippurirouhe.
Lado voidellun uunivuoan pohjalle reilu kerros sivutettuja juureksia. Päälle lohi/sipuliseos ja lopuksi vielä kerros viipaloituja juureksia. Juurekset voi korvata myös yksin perunalla.
Lisää kermaa noin 2/3 väliin sisältöä. Lopuksi vettä lohikerroksen yläreunaan asti. Uuniin 200 astetta. Vajaa tunti. Näet pinnan perunoista kypsyyden. Pitää olla kauniin ruskea.

 

Kommentit