Mustasukkainen heila - Pihlajanmarja-ananashilloke
MUSTASUKKAINEN HEILA
Taivassalolainen koulukaverini
Lähteenmäen Markku oli kovasti tyttöjen mieleen. Häntä vaan harmitti kun ne omi
niin ittellensä, vaikka vasta seurusteltiin. Luokkakaverinsa Pirjokin motkotti
hänelle, kun joskus tanssien jälkeen takin olkapäässä oli mustia pitkiä
hiuksia. Ja siitähän metakka nousi, kun hiukset olivatkin vaaleita. Onko joku
blondi ollut nyt vuorostaan kierroksessa, tivasi Pirjo. Kun sitten vähään
aikaan hiusjäänteitä ei Markun olkapäiltä löytynyt, totesi Pirjo, että taidat
olla rauhoittunut. ”Em mä mittä rauhottunu ol. Ny on kiarrokses yks klanipää”,
totesi Taivassalon Don Juan.
Taivassalon Kustavin yhteiskoulun takapihalla Markku veteli King Bostonista sauhuja välitunnilla. Luokanvalvoja sattui paikalle ja totesi: ”Eikö Markku olisi parempi kun panisit Jäniksen papanoita suuhusi?” ”Se on vähä sillai, ett mist kukin tykkää”, oli Markku todennut.
Taivassalon Kustavin yhteiskoulun takapihalla Markku veteli King Bostonista sauhuja välitunnilla. Luokanvalvoja sattui paikalle ja totesi: ”Eikö Markku olisi parempi kun panisit Jäniksen papanoita suuhusi?” ”Se on vähä sillai, ett mist kukin tykkää”, oli Markku todennut.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
OTETAAN UUSIKSI
Lauloin
illalla tyttärelleni sängyssä. Hetken päästä viisivuotias sanoi kannustavasti:
"Yskäses äiti vähän jos se kuulostais sitte paremmalta". -M-L
PIHLAJANMARJA-ANANASHILLOKE
Ainekset:
3 dl pihlajanmarjoja
1 iso tlk säilykeananaspaloja
1 kpl tuoretta punaista chiliä
1/2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
1 tl currya
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Hienonna chili, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit sekä raasta inkivääri.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, vähintään puoli tuntia. Tarvittaessa voit lisätä vettä. Purkita hilloke heti kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin tai nauti heti. Tämä herkku sopii hyvin vaikka erilaisten mausteisten ruokien tai juustojen kanssa.
1 iso tlk säilykeananaspaloja
1 kpl tuoretta punaista chiliä
1/2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä (raasteena)
1 tl currya
1/2 dl omenaviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Hienonna chili, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit sekä raasta inkivääri.
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, vähintään puoli tuntia. Tarvittaessa voit lisätä vettä. Purkita hilloke heti kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin tai nauti heti. Tämä herkku sopii hyvin vaikka erilaisten mausteisten ruokien tai juustojen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti