Potut pottuina - Hunajakala
POTUT POTTUINA
Perunateema jatkuu tällä viikolla sarjakuvalla. Millaiset perunat sinä valitsisit?
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:
Voiko se tapahtua toisinkin?Olin neljävuotiaan pojantyttäreni kanssa ja katselimme vanhoja valokuvia. Kuvassa oli mieheni edesmennyt äiti. Sanoin Matildalle, että kuvan henkilö oli jo kuollut kauan ennen Matildan syntymää. Johon tyttö tokaisi. ”Kuka sen ampu?”
-Tarja
VIIKON AFORISMI:
Optimisti on huonosti informoitu pessimisti.HUNAJAKALA
500 gr puhdasta kalan fileetä.3 kp kuorittuja ja siemenkodat puhdistettuja omenoita
2 kpl sipuleita
8 laakerinlehteä
2 rkl ruokaöljyä
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
3 rkl siiderietikkaa tai vinaigrettea
suolaa ja pippuria 1 tl soijaöljyä
Kuullota sipulit kullan ruskeiksi voissa. Kaada ne uuninpannun pohjalle voineen päivineen. Lisää soijaöljy. Sitten kerroksittain paloitellut valmiiksi suolatut ja pippuroidut kalan palat (noin tulitikkuaskin kokoisia) laakerinlehdet sekä siivutetut omenat. Lisää pannun pohjalle 4 rkl vettä ja kaada hunaja / vaahterasiirappi sekä siiderietikka / vinaigrette tasaisesti kalojen ja omenien päälle. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. 180 astetta ja 30 minuuttia. Tykötarpeena salaatti on erinomainen.
Kommentit
Lähetä kommentti