Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Talvisodan meininki - Villikalapulla

TALVISODAN MEININKI




POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:

Uusi osoite
Noora (4v.) ei oikein tullut toimeen isoveljensä Eetun (10v.) kanssa. Hän totesi mummilleen: ”Löytäisipä tuo Eetu naisen ja muuttais sen kanssa jonnekkin Kauhavan ja maailman välille”.

-Täti




VIIKON AFORISMI:

Jotkut ihmiset tuovat iloa minne sitten menevätkin - toiset taas mistä lähtevätkin.





VILLIKALAPULLA

Kalaruokaa parhaimmillaan. Hyvää ja edullista. Villikala / luonnonkala merestä tai järvestä on erinomainen materiaali terveelliseen nautintoon.

500 gr puhdasta villikalan fileetä. Ahventa, siikaa tai edullista haukea.
3 rkl korppujauhoa
3 rkl tillisilppua
1 kananmuna
pieni sipuli pieneksi pilkottuna
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl puolukkamursketta
suolaa ja valkopippuria

Jauha kala yleiskoneessa hienoksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset hyvin. Tee mielesi mukaan pullia. Paista reilulla lämmöllä voissa paistinpannulla välillä pullia pyöritellen niin, että pinta ruskettuu kauniisti. Vähennä lämpöä reilusti ja laita kansi päälle ja anna kypsyä n. 10 minuuttia. Heiluttele välillä pullia.

Keitetyt perunat ovat kelpo kumppani. Kastikkeeksi muutama nokare voita perunoiden päälle. Jos muusia teet, olotila sen kuin paranee nautintojen kera.

Kommentit