Päivän miete - Oskarin kalalaatikko
PÄIVÄN MIETE:
Tällä viikolla lehdessä oli pieni uutinen, että jäät eivät vielä varman päälle kestä. Mies hukkui Turun saaristossa. Hyvä, että varoitettiin edes pienesti heikoista jäistä.
Sitten lehdessä oli suuri uutinen, että peura kaatui liukkaalla jäällä. Hyvä että varoitettiin isosti liukkaista jäistä.
KIRJEENVAIHTOTARINA
Positiivisuutta karjalaisittain
Tuolla itäisessä Suomessa oli 60-luvulla tapana käydä häissä "kuokkimassa" (siis ilman kutsua).
Kerran häävalssin alkaessa soida yksi kuokkavieras - vähän ottaneena - kiiruhti morsianta hakemaan tanssiin.
Sulhanen totesi tyynesti, että "annahan, kun mie tanssitan ensin".
Tuus Eeva-Liisa
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:
Tehokuuntelua
Tyttäremme ollessa viisivuotias, hänen pienestä radiomankastaan oli kanava siirtynyt pois asemaltaan. Tomeraan tyyliinsä hän ilmoitti; ”Äiti, mä tarviin uuden radion!” Kun tiedustelin syytä pyyntöön, hän ilmoitti: ”Mä olen nauhoittanut sieltä NIIN paljon, että se radio on ihan tyhjä! Kuuntele… pelkkää suhinaa!”
-Jaana
OSKARIN KALALAATIKKO
600 g kalan fileitä
1 tl suolaa
5 rkl voita
½ tl valkopippuria
200 g kantarelleja tai muita sieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2 rkl etikkaa tai sitruunamehua
½ dl valkoviiniä
sitruunapippuria
hienonnettua tilliä
Pilko kalanfileet puolikkaan tulitikkuaskin kokoisiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Päälle voinokareita ja sitten peitä alumiinifoliolla. 200 asteeseen uuniin. 30-40 minuuttia.
Hienonna sienet ja kiehauta ne rasvassa kattilassa. Ripottele jauhot sienien päälle. Lisää kerma ja sekoita hyvin. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta keitos suolalla, sitruunapippurilla ja viinillä ja anna vetäytyä lämmössä.
Kommentit
Lähetä kommentti