Mustasukkainen heila - Kotona hiillostetut siikafileet
MUSTASUKKAINEN HEILA
Taivassalolainen koulukaverini Lähteenmäen Markku oli kovasti tyttöjen mieleen. Häntä vaan harmitti, kun ne omi niin ittellensä, vaikka vasta seurusteltiin. Luokkakaverinsa Pirjokin motkotti hänelle, kun joskus tanssien jälkeen takin olkapäässä oli mustia pitkiä hiuksia. Ja siitähän metakka nousi, kun hiukset olivatkin vaaleita. Onko joku blondi ollut nyt vuorostaan kierroksessa, tivasi Pirjo. Kun sitten vähään aikaan hiusjäänteitä ei Markun olkapäiltä löytynyt, totesi Pirjo, että taidat olla rauhoittunut. ” Em mä mittä rauhottunu ol. ny on kiarrokses yksi klanipää”, totesi Taivassalon Don Juan.
Taivassalon Kustavin yhteiskoulun takapihalla Markku veteli King Bostonista sauhuja välitunnilla. Luokanvalvoja sattui paikalle ja totesi: ”Eikö Markku olisi parempi kun panisit Jäniksen papanoita suuhusi?”
” Se on vähä sillai, ett mistä kukin tykkää”, oli Markku todennut.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA:
Kuninkaallista postia
Poikamme Niklas (3v.) oli saanut kortin, jossa luki mm: ”Olet valloittava ja iloinen poika!” Luin kortin ja hetken päästä isoveli Teemu (5v.) kysyi: ”Äiti, miksi Niklas saa hallita koko maailmaa?”
-Elina
KOTONA HIILLOSTETUT SIIKAFILEET
600 g siikafileitä
Voisulaa
2-3 tl hienoa merisuolaa
Tillivoi:
60 g voita
sitruunan mehu tai 2 rkl etikkaa
3-4 rkl tillisilppua
2 tl sokeria tai 1 tl hunajaa
Tee ensin tillivoi.
Vaahdota voi ja mausta sitten sitruunan mehulla ja hienonnetulla tilillä
Voitele fileet voisulalla. Ruokaöljykin käy.
Laita fileet:
a. halsterirautaan ja hiillosta avotulella pihagrillissä
b. laita fileet uuniin ritilälle ja kääntele puolissa välin.
Kypsennä voimallisesti fileet kypsiksi.
Ripota suola ja sokeri heti kuumana päälle. Makeus karamellisoituu ja antaa mukavan suutuntuman.
Lisää voivaahto.
Jokainen valitsee kyytiruoan. Minä rakastan keitettyjä kaskinauriita. Peruna on myös mainio. Ja miksei myös salaattikin. Pullataikinaa en oikein ole vielä oppinut rakastamaan (pastaa, makaroneja yms.)
Kommentit
Lähetä kommentti