Vasaran lainaus - Mausteinen savukala
VASARAN LAINAUS
Naantalin Vanhankaupungin rantojen ravintoloiden ”luoja” oli legendaarinen Mäkisen Pena. Hänen ensimmäinen ravintolansa oli niin ikään legendaarinen Tavastin Kilta. Eikä siinä vielä kaikki. Laskin, että Penalla oli sormensa pelissä kahdeksassa ”Suomen Rivieran” ravintolassa. Uskomaton suoritus. Ehdotin monta kertaa Mäkistä Naantalin Unikeoksi. Mutta ei onnistunut, koska silloin kaupunki ei voinut tuoda mainosmaisesti esille bisnesmiestä. Onneksi tilanne on muuttunut täysin. Mitä olisi Naantalin matkailukaupunki ilman matkailuyrittäjiä.
Kun tämä legenda remontoi vanhaa nuutuista kahvilaa ravintolaksi, naapurina minulla oli merkittävä asema. Hyviä kavereita kun oltiin.
Tässä yksi esimerkki monista.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Äiti ikiaikainen
4-vuotiasta tytärtäni kiinnosti miten ihminen on oikein tullut maapallolle. Yritin kertoa hänelle mielestäni ymmärrettävästi evoluutioteoriasta ja luulinkin tässä onnistuneeni, kunnes tytär kysyi: ”Äiti, olitko sinä kala vai apina?”
-Susanna
MAUSTEINEN SAVUKALA
Savustettua kalaa. Kaik käy.
Kastike kruunaa aina ruoan:
2 dl kermaviiliä
1 dl pinaattia
1 rkl etikkaa tai sitruunamehua
1rkl hunajaa
3 rkl hienonnettua persiljaa
1-2 murskattu valkosipulin kynsi
Merisuolaa
Valkopippuria
Kiehauta pinaatti ja puristele se kuivaksi. Pilko pieneksi.
Sekoita kermaviilin joukkoon silputtu pinaatti ja persilja, etikka ja hunaja sekä valkosipulimurska, suola ja valkopippuri.
Sekoita kastike. Voit lämmittää kastikkeen tai tarjota kylmänä. Molemmat toimii.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja savukalan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti