Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Vasaran lainaus - Mausteinen savukala

 VASARAN LAINAUS

Naantalin Vanhankaupungin rantojen ravintoloiden ”luoja” oli legendaarinen Mäkisen Pena. Hänen ensimmäinen ravintolansa oli niin ikään legendaarinen Tavastin Kilta. Eikä siinä vielä kaikki. Laskin, että Penalla oli sormensa pelissä kahdeksassa ”Suomen Rivieran” ravintolassa. Uskomaton suoritus. Ehdotin monta kertaa Mäkistä Naantalin Unikeoksi. Mutta ei onnistunut, koska silloin kaupunki ei voinut tuoda mainosmaisesti esille bisnesmiestä. Onneksi tilanne on muuttunut täysin. Mitä olisi Naantalin matkailukaupunki ilman matkailuyrittäjiä.

 

Kun tämä legenda remontoi vanhaa nuutuista kahvilaa ravintolaksi, naapurina minulla oli merkittävä asema. Hyviä kavereita kun oltiin.

 

Tässä yksi esimerkki monista.



POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Äiti ikiaikainen

4-vuotiasta tytärtäni kiinnosti miten ihminen on oikein tullut maapallolle. Yritin kertoa hänelle mielestäni ymmärrettävästi evoluutioteoriasta ja luulinkin tässä onnistuneeni, kunnes tytär kysyi: ”Äiti, olitko sinä kala vai apina?”

-Susanna

 

 

MAUSTEINEN SAVUKALA

Savustettua kalaa. Kaik käy.

 

Kastike kruunaa aina ruoan:

2 dl kermaviiliä

1 dl pinaattia

1 rkl etikkaa tai sitruunamehua

1rkl hunajaa

3 rkl hienonnettua persiljaa

1-2 murskattu valkosipulin kynsi

Merisuolaa

Valkopippuria

 

 

Kiehauta pinaatti ja puristele se kuivaksi. Pilko pieneksi.

 

Sekoita kermaviilin joukkoon silputtu pinaatti ja persilja, etikka ja hunaja sekä valkosipulimurska, suola ja valkopippuri.

 

Sekoita kastike. Voit lämmittää kastikkeen tai tarjota kylmänä. Molemmat toimii.

 

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja savukalan kanssa.

Kommentit