Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Olympiakultaa - Savukalamuhennos

 OLYMPIAKULTAA

Lienetkö koskaan kuullut, että elämän ehtoopäiviä lähentelevät ihan joskus unohtelevat henkilöiden nimiä? Etkö? No kerron sitten tositarinan – en menneisyydestä vaan ihan tästä hetkestä.

Ystäväni, minua vanhempi henkilö, ikälisät jo nauttineena soitteli minulle viime perjantaipäivällä. Juteltiin niitä näitä. Sitten yhtäkkiä hän siirsi äänensä hetkeksi innoituksen värinään: 

-          Oskari kuulitko, kun Suomi sai tänään Kiinan Olympialaisissa miesten juoksussa kultaa?

-          Älä, en ole kuullut kun nukuin normaalisti puoleen päivään. Hieno juttu. Kuka sen sai?

-          Odota nyt, kun minä en urheilusta mitään tiedä ja nimien muistaminenkin on vähän niin ja näin. Nyt muistan. Se oli miesten kisassa. Se oli IIRO VIINANEN.

-          Älä. EI voi olla totta.  Että Iiro Viinanen.

-          Nii’in.  Eikö ole hieno juttu Suomelle. Etkös Sinä aikanaan kirjoitellut sähköpostilla hänen kanssaan? Jos löydät osoitteen, niin lähetähän onnentoivotukset.

-          Koetan löytää osoitteen. Tiesitkö muuten, että siskonsa voitti hopeaa eilen naisten juoksussa? Mikähän sen siskon nimi olikaan? Nämä nimet kun tahtoo unohtua välillä.

-          EI sen etunimen väliä ole. Sukunimi on kuitenkin VIINANEN. Laita vaan onnittelut Viinasen sisaruksille.

En löytänyt Viinasen sähköpostiosoitetta. Ehkä oli hyvä niin. Viinasen Iiro olisi varmaan ihmetellyt onnittelukirjettäni.



PERJANTAIN MIETELAUSE

Joka veistää itsensä kaikille sopivaksi, vuolee itsensä pian olemattomiin.

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Riskien välttelyä

Mummi soitti meille ja innokas 5-vuotias puhelinvastaajamme nappasi luurin. Mummin tiedusteluun mitä kuuluu, poika vastasi kyllästyneellä äänellä: "Ei mitään muuta kuin kilttinä olemista vaan koko päivä!"

- Kirsi

ELÄMÄN TOTUUKSIA

Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla edes huonona esimerkkinä.



SAVUKALAMUHENNOS

Poisson fumé à la crème

½ kg keitettyjä kuorittuja perunoita
1 sipuli
1 nippu tilliä
50 g voita
1 dl kermaa
300 g savustettua puhdasta kalaa
30 g juustoraastetta esim. Parmesan
suolaa ja pippuria

Viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Huuhdo ja silppua tilli.
Kuumenna voi kattilassa ja kypsennä sipulisilppu siinä. Lisää perunat ja kääntele niitä 5 min ruskistamatta. Lisää kerma ja keitä miedosti 5 minuuttia.
Suikaloi savukala, lisää kala, tillisilppu, juustoraaste, suola ja pippuri varovasti sekoittaen hiljalleen 10 minuuttia.

Nautitaan patongin välissä salaatin kera.
Älä poista hymyä huulilta ennen kuin pyyhkäiset suupielet nautinnan jälkeen.

Kommentit