Olympiakultaa - Savukalamuhennos
OLYMPIAKULTAA
Lienetkö
koskaan kuullut, että elämän ehtoopäiviä lähentelevät ihan joskus unohtelevat
henkilöiden nimiä? Etkö? No kerron sitten tositarinan – en menneisyydestä vaan
ihan tästä hetkestä.
Ystäväni,
minua vanhempi henkilö, ikälisät jo nauttineena soitteli minulle viime
perjantaipäivällä. Juteltiin niitä näitä. Sitten yhtäkkiä hän siirsi äänensä
hetkeksi innoituksen värinään:
-
Oskari kuulitko, kun Suomi sai tänään
Kiinan Olympialaisissa miesten juoksussa kultaa?
-
Älä, en ole kuullut kun nukuin
normaalisti puoleen päivään. Hieno juttu. Kuka sen sai?
-
Odota nyt, kun minä en urheilusta mitään
tiedä ja nimien muistaminenkin on vähän niin ja näin. Nyt muistan. Se oli
miesten kisassa. Se oli IIRO VIINANEN.
-
Älä. EI voi olla totta. Että Iiro
Viinanen.
-
Nii’in. Eikö ole hieno juttu Suomelle.
Etkös Sinä aikanaan kirjoitellut sähköpostilla hänen kanssaan? Jos löydät osoitteen,
niin lähetähän onnentoivotukset.
-
Koetan löytää osoitteen. Tiesitkö
muuten, että siskonsa voitti hopeaa eilen naisten juoksussa? Mikähän sen siskon
nimi olikaan? Nämä nimet kun tahtoo unohtua välillä.
-
EI sen etunimen väliä ole. Sukunimi on
kuitenkin VIINANEN. Laita vaan onnittelut Viinasen sisaruksille.
En
löytänyt Viinasen sähköpostiosoitetta. Ehkä oli hyvä niin. Viinasen Iiro olisi
varmaan ihmetellyt onnittelukirjettäni.
PERJANTAIN MIETELAUSE
Joka veistää itsensä kaikille
sopivaksi, vuolee itsensä pian olemattomiin.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Mummi soitti meille ja innokas 5-vuotias puhelinvastaajamme nappasi luurin. Mummin tiedusteluun mitä kuuluu, poika vastasi kyllästyneellä äänellä: "Ei mitään muuta kuin kilttinä olemista vaan koko päivä!"
- Kirsi
ELÄMÄN TOTUUKSIA
Kukaan
ei ole hyödytön. Aina voi olla edes huonona esimerkkinä.
SAVUKALAMUHENNOS
½ kg keitettyjä kuorittuja perunoita
1 sipuli
1 nippu tilliä
50 g voita
1 dl kermaa
300 g savustettua puhdasta kalaa
30 g juustoraastetta esim. Parmesan
suolaa ja pippuria
Viipaloi perunat. Kuori ja silppua sipuli. Huuhdo ja silppua tilli.
Kuumenna voi kattilassa ja kypsennä sipulisilppu siinä. Lisää perunat ja kääntele niitä 5 min ruskistamatta. Lisää kerma ja keitä miedosti 5 minuuttia.
Suikaloi savukala, lisää kala, tillisilppu, juustoraaste, suola ja pippuri varovasti sekoittaen hiljalleen 10 minuuttia.
Nautitaan patongin välissä salaatin kera.
Älä poista hymyä huulilta ennen kuin pyyhkäiset suupielet nautinnan jälkeen.
Kommentit
Lähetä kommentti