Pohjalainen tarina ja kaskinaurishilloke 20.5.2022
POHJALAINEN TARINA
Pohjalaisen vaimoni kunniaksi, pari tarinaa hänen kotikonnuiltaan.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
AMMATTIMAINEN
ASENNE
Maija (6.) oli lähdössä eskariin. Mummo
ihmetteli: "mitä ne siellä sinulle opettavat, kun osaat jo kaikki?"
Tyttö totesi: " Ainahan sitä on parantamisen varaa!"
-Äippä
ELÄMÄN TOTUUKSIA
Sydämetön ihminen on kuin vuori, jolla ei kasva kukkia. |
KASINAURISHILLOKE KALAN LISUKKSEEKSI PERUNAN SIJAAN
KASKINAURISHILLOKE
Olen sillä lailla vanhanaikainen, että pidän vanhanaikaisista
ruoista ja ruokaraaka-aineista. Vuosituhansia vanha suomalainen upea nauris on
sellainen. Se, että se on monimuotoisesti ravitseva, se on myös aivan
uskomattoman hyvän makuinen. On aivan käsittämätöntä, että me nauriin keksijät,
suomalaiset, olemme sen melkein kokonaan unohtaneet. Siksi sen löytäminen
kaupoista on todella haasteellista. Mutta, jos löytyy, iske kuin sika limppuun.
Osta ja käytä sitä esimerkiksi perunan tapaan, mutta sitä voidaan varioida mitä
mielenkiintoisimmilla tavoilla. Kuten esimerkiksi hillokkeena. Ei ole
kaskinauriin modernista jälkeläisestä perunasta tämänkään reseptin
kelvollisesta toteuttajaksi.
Kuvassa Lapista ostamiani yli kilon kokoisia herkkujuureksia.
Vitamiinipommeja.
500 g kaskinauriita
200 g porkkanaa
2 sipulia
pala inkivääriä
2 dl puolukoita
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl roseepippureita
1 kanelitanko
(1 tähtianis)
Pese ja kuori juurekset. Raasta tai leikkaa ne ohuiksi
suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi.
Mittaa
sokeri, vesi ja etikka kattilaan. Lisää juurekset, sipulit ja inkivääri. Keitä
seosta noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ja sipuli ovat pehmenneet. Lisää
sitten puolukat ja mausteet ja hauduta seos hillokkeeksi. Lisää tarvittaessa
vettä. Huomaa, että hilloke tiivistyy jäähtyessä
Hello friends, its impressive article regarding educationand entirely defined, keep it up all the time.
VastaaPoista바카라
토토사이트