Vähän yli - Nauriskalaa
VÄHÄN YLI
Taivassalolainen taksikuski Ahkera piti tapanaan ostaa lihakauppiaalta eväikseen siivutettua lauantaimakkaraa. Aina se ei kuitenkaan sujunut ihan toiveiden mukaan.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Kieli solmussa
Kerhomatkalla 5-vuotias totesi tutun pensaan kohdalla: "Toi rhododendron on aika vaikea sana, kun siinä on niin monta ässää!"
-Eija
PÄIVÄN MIETELAUSE
Rukous vanhentumiselle - osa 1
Herra, tiedät paremmin kuin minä itse, että vuodet vierivät ja jonakin päivänä olen vanha.
Päästä minut pahasta tavastani uskoa, että minun on sanottava jotakin jokaisesta asiasta jokaisessa tilaisuudessa.
NAURISKALAA
6 keskikokoista naurista
1 litra kalalientä
3 rkl voita
vähän suolaa tarvittaessa
tilliä
500-700 g ruodotonta kalanfileetä. Lohi, hauki, silkka, siika, kuha, ahven jne. Kala kuin kala.
vettä
Tämä resepti on jälleen Lyökin mamman kotikeittiöstä. Tuoksujen ja makujen aidosta maailmasta. Maistuu varmaan sullekin.
Kuori nauriit, lohko pieneksi ja laita valmiiksi kiehuvaan kalaliemeen. Kalaliemessä on yleensä valmiina suola, mutta jos teet itse kalaliemen kalanperkeistä, lisää merisuola. Keitä ”hymyillen” nauriit melkein kypsiksi. Jotkut pitää - minä en – puolikypsästä, al dente. Lisää valmiiksi peukalon kokoisiksi pilkotut ruodottomat kalan palat liemen pinnalle. Mukaan muutama voinokare. Kun kalat ovat kypsiä – se ei kauaa kestä – lisää pilkottu tilli.
Mammani sanoi meille lapsenlapsille aina, että naurava nauriskeitto on valmista. Tulkaahan lapset nauttimaan ja sitten nauramaan. Vetää tämä ruoka suun hymyyn, vaikka kuinka kranttu olisi.
Kommentit
Lähetä kommentti