PORILAISITTAIN - SIENI-KALAPULLAT
Ystäväni Alisen Jouko soitteli ja kertoi aidolla porin murteella hauskoja juttuja porilaisen hauskasti. Kertoi muun muassa, että hänen tyttärensä muutti Helsinkiin.
Tutun työkaverin nähdessään kysyi häneltä: ”Millai muuten?” Työkaveri ymmärtänyt yhtään mitään. Mitä se tarkoittaa? ”Sehän on small talkkia: Mitäs kuuluu?”Tämä on tositarina, nimi muutettu. Perjantaiehtoon puhelintoivekonsertin puhelu:
Korvien hyväilijä
-Ella
Ystäväni otti viisivuotiaan tyttärensä mukaan ostoksille. Pikkutyttö
katseli tarkkaan, kun äiti sovitti asua toisensa jälkeen ja hihkaisi joka
kerran: "Äiti näytät todella kauniilta!" Viereisessä sovituskopissa
ollut nainen huudahti: "Voisinko lainata tytärtäsi hetkeksi?"
-Ella
pÄIVÄN MIETELAUSE
Rukous vanhenemiselle - osa 2
Päästä minut hillittömästä halustani, jolla yritän panna järjestykseen
jokaisen ihmisen asiat.
Meren ja metsän antimet. Oikeata villiruokaa. Makujen harmoniaa ja vaihtelua
arkeen ja viikonlopun juhlistajaksi. Tässä herkkuruoassa on niin harmoninen
maku, että kalaa välttävätkin innostuvat siitä. On meren ja metsän makua. Sitä
itteänsä.
250 g puhdasta kalaa jauhettuna
1,5 dl vettä
1,5 dl perunahiutaleita
100 g sieniä pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
tillisilppua
1 tl merisuolaa
valkopippuria
1,5 dl vettä
1,5 dl perunahiutaleita
100 g sieniä pieneksi pilkottuna
1 kananmuna
tillisilppua
1 tl merisuolaa
valkopippuria
Laita vesikulhoon perunahiutaleet ja anna niiden turvota hetken. Lisää
pieneksi pilkotut sienet, jauhettu kala, muna ja mausteet. Vaivaa tiukaksi
taikinaksi. Tee lihapullia ja paista pannulla voissa tai öljyssä. Voit myös
paistaa ne lättypannussa.
Kommentit
Lähetä kommentti