Alvilla vai ilman - Villikala perunakasarissa
ALVILLA VAI ILMAN
Yrityksemme omisti aikanaan toisen tahon kanssa yhteystyössä
ravihevosen. Hauskaa touhua nämä ravijutut. Ja ravimiesten jutut ennen kaikkea.
Meidän yhteyshenkilöllämme oli iso vuokratalli, jossa hän piti kymmeniä muiden omistamia ravureita. Mukana oli myös eräs toinen omistaja, joka ensimmäisen laskun saatuaan hermostui sen suuruutta.
Meidän yhteyshenkilöllämme oli iso vuokratalli, jossa hän piti kymmeniä muiden omistamia ravureita. Mukana oli myös eräs toinen omistaja, joka ensimmäisen laskun saatuaan hermostui sen suuruutta.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Vaari ja mummi olivat viemässä mökiltä kotiin Oonaa (5v.) ja Santeria
(4v.).
Oona tiedusteli Santerilta:
"Jokohan me ollaan moottoritiellä?", johon Santerilta tuli nopea vastaus. "Ei vielä, puut menee niin hiljaa"
Oona tiedusteli Santerilta:
"Jokohan me ollaan moottoritiellä?", johon Santerilta tuli nopea vastaus. "Ei vielä, puut menee niin hiljaa"
VIIKON MIETELAUSE
Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta
Makuhuoneessa hiljaisuus ja kainous ovat kiitettäviä ominaisuuksia. Sen
sijaan hälinä ja suulaus ovat sopimattomia, erityisesti vuoteessa.
VILLIKALA PERUNAKASARISSA
Villikalahulluna lapsena ja nuoruuteni hulluina päivinä Suomen
Saaristossa asuneena tutustuin paikallisuuteen intohimoisesti. On hauskaa, että
vaikka saaristokunnat sijaitsevat usein rykelmässä toinen toistaan vierustalla,
erot niiden elämässä olivat hyvinkin erilaiset. Niin oli myös ruokareseptien
kohdalla. Tämä ruokalaji oli hyvin yleinen Taivassalon saaristopitäjässä, jossa
sain viettää osa nuoren miehen eliksiirisestä elämästä. Esimerkiksi
ruotsinkielisessä saaristossa oli usein aivan omat juttunsa. Mutta hauskaa on,
että raaka-aineet olivat usein pitkälti samoja kuin suomenkielisten
naapureiden. Tekotapa ratkaisee myös. Kuten huomaatte:
4:lle
600 g villikalan puhdasta filettä
Sipulia
Merisuolaa
Maustepippureita
Voita
Tilliä
Persiljaa
1 kg perunoita kuorineen
Lado villikalan fileet kerroksittain sipulisiivujen ja mausteiden kanssa lasipurkkiin ja lisää vettä niin, että fileet juuri peittyvät. Päällimmäiseksi voinokareita, tilli- ja persiljasilppua. Sulje lasitölkki ja aseta se perunakattilan keskelle ja pestyt kuoriperunat ympärille. Vettä perunoiden ylitse ja eikun kiehumaan kansi päällä.
Kun perunat ovat kypsiä, myös kalat ovat valmiina syötäviksi. Siisteinä ja koossa purkista otettaessa. Itse asiassa helppo tehdä ja hyvää.
Kommentit
Lähetä kommentti