Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Kunnon puhuja - Sillitön sillilaatikko

    

KUNNON PUHUJA

Naantalin Pursiseuran Hai-venejaoston (siihen kuului kolme jäsentä: Jambu, Paki ja minä) kauden päättäjäisissä Jambu piti tapansa mukaan juhlapuheen. Oli puhunut jo tunnin..


POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Koulun kevätjuhlan päätyttyä lapset siirtyivät omiin luokkiinsa saamaan todistukset. Samaan aikaan vanhemmilla oli kahvihetki. Hetken kuluttua pieni ekaluokkalainen tyttö saapui silmät loistaen ja huudahti: "Kaikki oikein!" Suurta tyytyväisyyttä oli nähtävissä myös isänsä kasvoilla.


VIIKON MIETELAUSE

Erasmus Rotterdamilaisen Kultaisesta kirjasta 1500-luvulta 

Ruuan tarjoamista pöydältä vieraiden ihmisten koirille pidetään tahdittomana tekona; vielä tahdittomampaa on silittää niitä pitojen aikana. Naurettavaa on kaivaa munankuorta puhtaaksi peukalollaan tai kynsillään, vielä huvittavampaa on tehdä sitä kielellään. Kohtelias tapa on käyttää pientä veistä. Koirien sopii kaluta luita hampaillaan, mutta hyväkäytöksinen ruokailija käyttää veistä.



SILLITÖN SILLILAATIKKO

Kun ei merimiespihvissäkään ole raaka-aineen merimiestä, voi sillilaatikonkin tehdä ilman silliä. Ja hyvää tulee...

Leikellään kuorittu peruna viipaleiksi. Ruskistetaan pannulla sika-nauta jauhelihaa, sekä hakattua sipulia.

Voidellaan uunivuoka. Ladotaan vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja sika-nautaa. Päällimmäiseksi perunakerros.

Kaadetaan vuokaan nesteeksi sillittömäksi jäänyttä maustesillipurkin lientä niin, että ylinkin perunakerros peittyy.

Paistetaan vuokaa uunissa tunnin verran kunnes pintakerros saa kauniin ruskean sävyn.

Ruokaan ei tarvita erikseen suolaa eikä mausteita, silliliemi on tarpeeksi mausteikas.

Kommentit