Värillä on väliä - Punajuurikalatartar
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Saimme papan kanssa kolmevuotiaan lapsenlapsen iloksemme mökille. Aamulla herättyään hän ihmetteli, minne pappa oli kadonnut. Hän etsi mökistä ja katseli ikkunoista, kunnes huomasi, että venettä ei näkynyt rannassa. Silmät ymmyrkäisinä hän ilmoitti minulle: "Pappa on karannut laivalla."
Otsan tulee olla iloinen ja tasainen ja siten kertoa hyvästä omastatunnosta ja avoimesta mielestä. Se ei saa olla ryppyjen peitossa kuin vanhuksella, ailahtelevainen kuin sillillä tai synkkä kuin härällä.
Olen sillä lailla outo, että mieluisasti nautiskelen
erilaisia tartarruokia. Erityisesti illan huikopalana. Kun lisäksi olen
tykästynyt punajuureen, ei tarvitse enää liiemmälti lisää kuin suosikkiruokaani
savukalaa. Kapris on jostain kumman syystä lempparia myös. Joskus syön näkkäriä
voilla ja päällä kapriksia. Siinä on makujen sinfoniaa.
Tämän herkun parhaiten voi nauttia oikeanlaisen leivän kera.
Näkkileipä sopii tähän kuin pää nenään.
Smetanaa, tuorejuustoa 100 gr
2 punajuurta
savukalaa
2 rkl hienonnettua sipulia
tilliä runsaasti
mustapippurirouhetta
merisuolaa
2 rkl kapriksia
Keitä punajuuret kypsiksi ja pilko pieniksi. Sekoita smetana, punajuuret, sipuli ja kaprikset ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko savukala (kaik käy) pieniksi ja sekoita varovasti mukaan. Leipää. Näkkäriä, saaristoleipää, ruis- tai kauraleipää. Voita ja lopuksi tartaria päälle reilusti. Kylmän maidon kanssa maistuu hyvältä, jos tällaisesta makuelämyksestä tykkää.
Kommentit
Lähetä kommentti