Juhani Töytäri In Memoriam
Meitä kohtasi suuri suru, hyvän ystäväni ja työkumppanini poismeno viime lauantaina. Ehdimme tehdä yhteistyötä lähes 20 vuoden ajan. Me emme olleet verkostoituneita, vaan meidän välillämme kulki rihmasto. Sieltä tupsahti vähän väliä erilaisia ja toisenlaisia elämän hyviä asioita. Me hengitimme samanlaista positiivista ilmaa. Meillä oli muun muassa Onnistujien Klubi, jonka jäsenistä tuli ikuisia elämänkavereita. ”Asenne ratkaisee. Aina." Se oli ja on edelleen Positiivareiden slogan. Me jatkamme yhteistyötä Jussin lapsien, apuaamiaiskokkien kanssa.
Jokin aika sitten Jussi julkaisi luettelon ihmisten käyttämistä positiivista sanoista. Näitä sanoja käyttäkäämme mahdollisimman usein:
1. Kiitos
2. Rakas
3. Äiti
4. Ystävä
5. Anteeksi
Myös näitä sanoja äänestettiin:
Ihana, pehmeä, yhdessä, kesä, vapaapäivä, hääyöaie, onni, me, sinä, isi, perhe, holja, nyt, uni, elää, mansikka, innovatiivinen, voetokkiisa, seikkailumieli, metsä, kesäpäivä, jäätelötötterö, kaunis, mitä, lutunen, hiukkaskiihdytin, rauha, antaa, valo, pupunen, hä?, luonnonraikkaus, positiivisuus, halinalle, riippumattomammaksi, kekkeruusi, hylykyläinen, intohimo, alavillamaillahallanvaara, kultsipuppeli, myötäeläminen, luanikas, utsakka, ääliö, rantasauna, yönsydän, onnistuja, hyrskynmyrskyn, painovoimalaki, elämänmyönteisyys, pöljä, huiluuruppeema, paitahihasilla, Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari, hilpotella.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä.
Pirkko Perävainio
Hymytyttö vm. 1958
Herrankukkaron naapuri 1500-luvulta oli piispa ja suomen kielen isä sekä myös ruoan taitaja, joka kirkonenojen yhteydessä valisti seurakuntalaisia hyvien ruokien tekoon.
Rymättylän ”Pitkäkurkut” eli silakat ovat vuosisatoja olleet ehdotonta herkkua. Mieleeni muistui tarina, jossa rymättyläläisemäntä myi Turun torilla silakkaa. Kaupunkilaisrouva päivitteli silakoiden olevan vanhoja, kun niiden silmätkin olivat aivan punaisia. ” Totkaike silmä punase ova, ku ne on kalastet eile illal, ja ne o koko yö valvonu, ennen ko ne pääsivä kaupunkki myytäviks.”
Ainesosat
500 gr puhtaita nahallisia silakkafileitä
0,5 litraa raikasta vettä (ehdottomasti kylmää)
2 rkl hienoa merisuolaa
Laita kalat nesteeseen (vesi ja suola) muutamaksi tunniksi. Kääntele välillä, että kostuvat joka puolelta.
Valuta kalat.
Laita laakeaan astiaan kerroksittain. Sivele pullasutilla öljyä pintaan ja muutama viiva hunajaa. Tee sama etikalla ja ripottele päälle ohut kerros sokeroitua puolukkasurvosta. Laita näin useita kerroksia. Sitten vetäytymään kylmään yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti