Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Suurin valehtelija - Karviaiskala


SUURIN VALEHTELIJA

Tulosen Paki ja Aarnion Jambu kinastelivat Naantalin kirkkopuiston reunalla. Rovasti Jyväs sattui kulkemaan poikien ohi ja tiedusteli ongelmaa. No näin siinä kävi…




POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Hippejä varmaan
Rosa katseli lastenohjelmaa, jossa ihmisten seurana oli mammutteja pizzalähetteinä. Rosa oli asiasta närkästynyt ja tokaisi: ”Mistä ne muka mammutteja on saanut? Jostain 60-luvulta!”





KARVIAISKALA

Jatkan aiemmin aloitettua eksoottisen aasialaisen sweet and sour (makea/hapan) yhdistelmän suomalaisen version kehittelyä. Villiä kalaa ja luonnossa luonnollisetsi kasvanutta pihamarjaa sekä mehiläisten tuottamaa hunajaa. Niin suomalaista, että. Ja yksinkertaista. Siksi niin hyvää.

4:lle
600-700 g kalan filettä. Villiä sen olla pitää -mieluiten.
kahvikupillinen karviaismarjoja
voita tai kasviöljyä
1 rkl hunajaa
merisuolaa hiukkasen
siinä kaikki

Muusaa tehosekoittimella karviaismarjat hienoksi. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen hunajaa. Paista niitä kevyestä 2 minuuttia. Paista sitten suolattu kala lähes kypsäksi ja lisää karviaistahna tasaiseksi matoksi kalan päällä. Jatka vielä paistamista.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, mieluisasti uusien rymättyläläisten kanssa.

Kommentit