Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tapsa Rautavaara - Raparperisilakkarullat

TAPSA RAUTAVAARA

Nautin äsken suuresti pitämästäni TV-ohjelmasta, Elämäni Biisi. On vaikuttavaa, miten syvällisesti joku musiikkikappale on tehnyt vaikutuksen joihinkin. Seuraten koko hänen elämän tietään. Tässä nähdyssä ohjelmassa minuun teki vaikutuksen Kurikan ryhtikaveri, mämmikeisari Juha Mieto. Hänen kommenttinsa eivät jätä ketään kylmäksi. Mestarin kuvaus urheilu- ja taiteilijalegendasta Tapsa Rautavaarasta olivat vaikuttavia.

Elämäntyöarvion keskellä muistelin aihetta minäkin. Menneiltä ajoilta. Vuonna 1968 suvikeikoiltamme 7-seinähullun kanssa Pohjois-Karjalassa. Solistina muuan laulaja Tapio Rautavaara. Olihan hän toki silloin hyvinkin tunnettu laulaja, mutta vanhan miehen oli kierrettävä Suomen keikkapaikkoja. Vaikka ikänsä puolessa olisi voinut jo leppoisampaa elämää viettää. Syyt olivat hänellä taloudelliset. Samat realiteetit ajoivat keikkareissuille myös toisen sen aikaisen suurmiehen, Olavi Virran. Meillä oli etuoikeus toimia myös hänen säestäjinään. Näin jälkeen päin arvioiden: Surullista. Mutta silloin emme sitä oikein tajunneet. Ehkä.

Jotenkin surullista oli muun muassa Tapsan kommentti, jota me yleensä ymmärsimme huumorin tuottamaksi. Mutta todellisuudessa mukana oli todellista elämän tarinaa. ”Kaikki ne sanoo, että kyllä sinä Tapsa laulat hyvin. Mutta kukaan ei sano, että ota Tapsa voileipää!”









Kommentit