Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Tarinankertoja - Villikalamureke

TARINANKERTOJA


Jostain syystä minun on helppo ystävystyä tarinoiden kertojien kanssa. Heidän kanssaan on mukava jutella. Yksi persoonallisimmista on tällä hetkellä jo 91-vuotias työtä tekevä legendaarinen Virtasen Maalitehtaan perustaja Aimo. Kun hän soittaa minulle, se alkaa tarinalla.

Tänään hän soitti minulle Portugalin vuoriston korkkitammimetsän siimekseen. Puhelu alkoi ilman alkulauseita: Viime sodan aikana suomalaiset sotilaat pohtivat Karjalan kannaksella venäläiskorsun takana uskallusta mennä heittämään korsun savupiipusta kasapanoksen sisälle.

Toimeen tarttui pohjalaispoika. Hiljaa hän hiipi savupiipun luo, tutki sitä, muttei tiputtanutkaan kasapanosta vaan ryntäsi kiireesti korsun ovesta sisälle. Tuli takaisin naama veressä, mutta hengissä. Siirtyi takaisin korsun päälle, pudotti kasapanoksen piippuun ja pakeni sitten liukkaasti syrjään. Se oli siinä. 1:0.

Kaverit siinä ihmettelemään, että miksei hän heti sitä kasapanosta piipusta heittänyt vaan kävi välillä korsun sisällä? No kun piti käydä avaamassa savupiipussa kiinni ollut pelti, perusteli pohjalaispoika. Ja sitten me molemmat naurettiin niin. Aimo 91 v ja minä 81 v.









Kommentit