Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Hamburgin punaisten lyhtyjen alla - Rantakala

HAMBURGIN PUNAISTEN LYHTYJEN ALLA

Kauan sitten, joskus 70-luvulla olimme vaimoni sekä ystävieni riihimäkeläisten Kylmäkorven Jussin ja vaimonsa Hilun kanssa Hamburgissa. Kuinka ollakaan, frouvat halusivat käydä vierailemassa silloin kuuluisalla punaisten lyhtyjen kadulla. Olin käynyt siellä jo 60-luvun alussa opettajaseminaarin luokkaretkellä. Toki tapasin silloin vielä tuntemattoman The Beatles bändin Star Club-ravintolassa. Ja näinhän minä muutakin. Siksi arvelutti ja hävettikin ohjata frouvia sinne. Mutta se oli käsky, eikä kehotus.

Niinpä valitsin tutustumiskohteeksi ikkunarekvisiitan mukaan mahdollisimman ”neutraalin” paikan. Se oli baari, jossa oli estradi.

Kuinka ollakaan. Päästessämme istumaan ja saadessamme kuperkeikkajuomat eteemme, alkoi program. Pariskunta liukui lavalle ja spiikkeri kertoi, että kyseessä on aviopari, joka tekee lemmenleikkejä katsottavaksemme. Huh!

Kun touhut olivat aktiivisimmillaan, avasi Hilu suunsa, joka siihen asti oli ollut täysin käyttämättömänä vain hämmästyksestä ammollaan.

Kovaan ääneen hän sitten muotoili näkemänsä sanoiksi, omaan pohjalaisella murteellaan: ”Mitään nuo teköö sunnuntaasin kotoona?”




POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

Huijatuksi tullut
Henni antoi pehmolelu-Nipsun valita ruokapurkin. Kun ruoka oli lautasella sitten odottamassa syöjää, tokaisi Henni: ”Emmää toota söö, Nipsu valehteli.” Eikä syönyt.
-Ulla




RANTAKALA - YHTEISEEN HERKUTTELUUN

Mukava porukka, järven tai meren ranta sekä nälkä. Siinä ovat hyvät ainesosat. Tässä reseptissä on vaikea antaa määriä, koska ei ole tietoa ruokailijoiden määrästä. Maistelulla tarkistetaan hyvä lopputulos. Kuten aina ruoanlaitossa. Tärkeää on, ettet säästele voissa ja sipulissa.

Silakoita tai muuta kalaa fileinä, mielellään pientä kalaa tai isompaa paloiteltuna
Voita -reippahasti
suolaa
sipulia -paljon
pippuria
vettä
pata ja nuotio
hyvä porukka

Laita kalat, sipuli pilkottuna, suola. pippuri (halutessa) voinokareet tasaisesti pataan. Kaada vettä melkein kalojen yläpintaan asti.
Hauduta pienellä tulella, kunnes kala on kypsää. Ethän kiehuta yhtään!
Tarkista vielä maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Nautitaan ryhmässä iloisen laulun ja naurun kera.




Onnellisen miehen tarinoissa mukana: Herrankukkaro



Kommentit