Hätäkeskus - Savukalan kyytipoika
HÄTÄKESKUS
Saan vähän väliä hauskoja tositarinoita lukijoiltani. Minua hymyilyttää ja usein naurattaakin. Voiko ihminen parempaa tekstiä kirjoittaa, kun hauskuttaa lukijoita? Kyllä voi. Kertoa niitä edelleen muille. Tässä yksi sellainen. Saa hymyillä.Kirjoittaja Markku Lehtinen edellytti, ettei hänen nimeään saa julkaista. Siksi tämä nimi on keksitty.
Joskus 80-luvulla olin Nokian myyntimiehenä tehnyt pienen demokeskuksen, siis puhelinkeskuksen, Huittisiin. Piti ottaa koesoitto ja yleensä se tehtiin numeroon 061 eli Neiti Aikaan. Joku softabugi siinä oli ja se keskus lähetti numerot tuplana eli soitti numeroon 006611. Silloin 006 oli ambulanssin hätänumero ja ylimääräiset numerot suodatettiin pois kuten nykyäänkin.
Ajattelin kuulevani Neiti Ajan äänen, mutta sieltä vastattiinkin Hätäkeskus! Pyytelin anteeksi ja tarkastin kytkennät.
Soitin hetken kuluttua uudelleen ja taas vastaus oli Hätäkeskus! Kerroin kuka olen ja miksi näitä soittoja teen. Hätäkeskuspäivystäjällä ei tuntunut olevan isompaa kiirettä, oikeastaan hän oli hyvinkin juttutuulella. Sanoin, että testailen puhelinkeskusta ja tarkoitukseni on soittaa Neiti Ajalle.
Hätäkeskuksesta vastattiin, että ei sun tarvitse sille neidille soittaa, meillä on tässä oikein tarkka kello, nyt se on 12.33.28.
POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA
TuplausKolme lastani tiedusteli minulta mitä haluaisin syntymäpäivälahjaksi. “Kaikkein eniten minä toivon kolmea kilttiä lasta”, vastasin. Kuopus innostui ja hihkaisi silmät loistaen: “Juku! Sittenhän meitä on jo kuusi!”
-Annikki
SAVUKALAN KYYTIPOIKA
Vai pitäisikö sanoa, että kyytihenkilö. Tee mielesi mukaanSavukala- eritoten luonnonkala eli villikala, jota aikanaan kutsuttiin roskakalaksi, on vihdoin pääsemässä arvoonsa. Maailmalla kulkiessaan hieman hymyilyttää eri kansojen makutottumukset. Ranskalaiset rakasta haukea, sveitsiläiset ovat hulluina ahvenen perään, Baltian maat tykkää kuoreesta eli norssista jne.
Kunhan saataisiin vielä villikalan logistiikka kuntoon kalastajilta kauppoihin, olisimme autuailla teillä.
Mutta nyt savukalan sekaan. Niin hyvää kuin se onkin esim. keitettyjen perunoiden kanssa, hieman jotain ”makumaustetta” olisi usein hyvä saada.
Siksi ehdotan itselleni ja mielelleni/kielelleni virkistykseksi seuraava makoisaa lisuketta.
Muutama punasipuli viipaloituna
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
½ dl hunajaa (tai sokeria)
1 tl suolaa
Sekoita ainesosaset keskenään hyvin. Laita kannelliseen astiaan jääkaappiin yön yli. Säilyvät kyllä montakin päivää.
Niitä on kelpoisaa nostaa perunoiden ja savu- ym. kalan painikkeeksi. Hyvin onnistuessasi saatat syötyäsi hieman hymyillä.
Se on merkki onnistumisesta. Syöjän paras kiitos kokille.
Kommentit
Lähetä kommentti