Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

”San sit kos halut pyssäyttä” - Siikakaviaari


”SANS SIT KOS HALUT PYSSÄYTTÄ”

Yksi naantalilaisista legendoista, on kuollut.

Vuonna 1957 Naantalin Kaivohuoneen kioski ryöstettiin, ja rosvo lähti karkuun juoksemalla Kaivokatua keskustaan päin. Kioskin pitäjä huusi kovaan ääneen apua. Sattuipa samaan aikaan menossa ollut ravintolan palotarkastus. Nuori konstaapeli ja palomies olivat lähellä ja kuulivat avunpyynnön. Konstaapeli pyysi palomiestä juoksemaan rosvon perään, kun oli häntä itseään nuorempi ja laihempi.

Palomies säntäsi perään eikä aikaakaan kun hän saavutti rosvon. Kevyesti hän juoksi rinnalla, vaikka rosvo kuinka pinnisti. Aikansa siinä kaksin juostessaan palomies paikallismurteellaan rauhallisesti – hengästyttämättä – totesi. ”San sit kos halut pyssäyttä”. (Kerro, kun haluat pysähtyä!)

Rosvo katseli hetken vieressä juoksijaa ja saman tien tajusi, että turha yrittää. Vierellään rullasi pari viikkoa sitten Naantalin urheilukentällä haamumailin 800 metrillä juossut, ME-juoksija Olavi Vuorisalo.

Vuorisalon tapasin pitkään Naantalin Vanhankaupungin raitilla lähes päivittäin. Hieno mies ja hyvä juoksija. Rauha hänen muistolleen.
 



POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

ENNUSTUS
Olimme olleet perinteisellä poikien reissulla Tahkolla. Purkaessani tavaroitani kaverini autosta poikani Tony löi jääpalloa autotallin oveen. Hän kuuli, kun nauroimme jollekin jutulle ja tokaisi: ”Kyllä hymy hyytyy, ku äiti tulee kotiin”.
-Sami



SIIKAKAVIAARI

1 kpl kokonainen siika, joka fileoidaan
Tai valmiiksi 2 kpl siikafileitä.
2 rkl korppujauhoja
5 rkl kermaa
1 iso kuorittu sipuli pilkottuna
2tl etikkaa
1 lk vahvaa sinappia
2 tl sokeria
Hienoa merisuolaa
Valkopippuria

Siikafileet suolataan karkeassa merisuolassa (reilusti) yön yli.

Fileet hakataan veitsellä laudan päällä pieneksi hakkeeksi.

Sekoita tässä järjestyksessä: Korppujauho, kerma, etikka, sinappi, sokeri, valkopippuri ja pieneksi hakattu siika.

Kaada se salaattikulhoon ja koristele kovaksi keitetyllä hienonnetulla kananmunalla. Pinnalle vielä ruohosipulisilppua. Keitettyjen perunoiden kera tai ruisleivän päällä – suu saattaa jäädä nauruun.


Kommentit