Tilaa Perjantairesepti

Tilaa perjantaireseptit suoraan sähköpostiisi.
* Pakollinen tieto

Puuttuva kalastuslupa - Savukalarieska

PUUTTUVA KALASTUSLUPA

Aarnion Jambu ja Tulosen Paki olivat Naantalin Ukkopekan sillan alla heittouistelemassa.
Paikalle oli tulossa kalastuksenvalvoja. Niinpä pojat säntäsivät karkuun.
Lopputulos sai valvojan hämmennyksiin ja pojat pelastuivat.

KIRJEENVAIHTOA LUKIJOILTA

Lukijapalaute klimppisopasta ja muustakin – hauskasta. Kiitos!
Tällaisia positiivisia juttuja mieluisasti lueskelen:

Olen E-pohjanmaan korpikylistä, Isojoelta. Klimppisoppa on tuttu, olin 4 vanhana Hyksissä sydänoperaatiossa, heräämössä olin pyytänyt klimppisoppaa, mutta eivät roikaleet antaneet.

Nimien logiikasta tuli mieleen kun isä kertoi joskus, että naapurikylässä oli perhe, jossa penskat oli nimetty ikäjärjestyksessä Ensi, Toini, Kolmi, Nelmi, Viivi, Kuuvi, Selmi ja kahdeksas olis ollu Kaselius, mutta pappi ei ollut suostunut semmoiseen nimeen ja siitä tuli Merkkelimalakias. Tää on ilmeisesti tositarinakin, kun muistan nähneeni Suupohjan sanomissa kuolinilmoituksen jossa oli tuo Merkkelimalakias kuallu.

Seinähullutkin on jääny nuoruudesta mieleen kun Rönholmin kuplalla käytiin tyttöjä kuolaamassa, vaikka niistä ei paljon ymmärtänytkään.

Saaristoterveisin Velkuanmaalta
Heikki Kangasjärvi 

POSITIIVAREIDEN TENAVATARINOITA

VAIN TULKKI PUUTTUU
Anna kertoi mummilleen, että hän on oppinut kirjoittamaan. Mummi pyysi sanojen vakuudeksi Annaa kirjoittamaan kepillä hiekkaan. Kun työ oli tehty, mummi kysyi, että mitä siinä lukee. Tähän tyttö totesi: ”En tiedä, koska en osaa vielä lukea”.
-Tarja

 

SAVUKALARIESKA

Lämmin- tai kylmäsavukalaa tai graavia kalaa
3 dl ylitse jäänyttä kaurapuuroa
1 dl kermaviiliä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl hienoa suolaa
1 tl leivinjauhetta
Voita ja tilliä

Sekoita kaurapuuro, kermaviili ja suola
Lisää vehnäjauhot ja leivinjauho
Sekoita
Anna vetäytyä hetken
Laita uuninpellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita
Ripottele vielä niiden päälle vähän vehnäjauhoja
Paina sormenpäilläsi nokareet latteiksi 1 cm paksuisiksi
Reikiä haarukalla nokareisiin
Uuniin 250 astetta ja 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita
Päälle sivele voita, kalan paloja ja tilliä.
Nautiskellaan lämpimänä.

Meillä oli kerran amerikkalaisia fiinejä vieraita. Meinasivat seota.
Eivät uskoneet, että perusosana eilen jäänyttä kaurapuuroa. Kierrätystä kerrakseen.
Kun saaristolaisemäntämme Ulla tekee kalarieskaa, minäkin sekoilen ihan Amerikan malliin. Niin, niin hyvää se on.
Neljän H:n herkkua: Hyvää, halpaa, helppoa ja herkullista.
Mikä voi olla vielä parempaa? Toinen samanlainen kalarieska.

Kommentit